Με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα γεμάτα με εκρηκτικά σχεδίαζε ένας 26χρονος να ανατινάξει το Καπιτώλιο και το Πεντάγωνο, αλλά τα σχέδιά του χάλασαν όταν τον συνέλαβε το FBI στη Βοστόνη.

Ο Ρεζουάν Φερντάους κατηγορείται επίσης και για την απόπειρα παροχής υλικής βοήθειας στην Αλ Κάιντα με στόχο την επίθεση εναντίον αμερικανών στρατιωτών.

Μυστικοί πράκτορες παρουσιάστηκαν ως μέλη εγκληματικής ομάδας, που αγόρασαν από το Φερντάους οκτώ κινητά τηλέφωνα-πυροκροτητές εκρηκτικών μηχανισμών. Στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν από την Αλ Κάιντα για την πυροδότηση βομβών στην Μέση Ανατολή και μάλιστα τον έπεισαν ότι από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν αμερικανοί στρατιώτες.

Μετά από αυτό ο Ρεζουάν Φερντάους εξέφρασε την επιθυμία να οργανώσει μια επίθεση στο Πεντάγωνο και το Καπιτώλιο. Οι μυστικοί πράκτορες του FBI, και «συνεργάτες» του, τον προμήθευσαν με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και εκρηκτική ύλη C-4 και τον συνέλαβαν αμέσως μόλις αυτός τα τοποθέτησε στον ειδικό αποθηκευτικό χώρο που είχε.