Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απηύθυνε προειδοποίηση προς αστυνομικούς που εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις και έχουν διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο ότι έχει φθάσει η στιγμή να πληρώσουν.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι είναι αποφασισμένος να παρθούν από το κράτος εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται, «ώστε οι ελάχιστοι στο αστυνομικό σώμα να μην μειώνουν τη σημαντική δράση των πολλών». Προειδοποίησε επίσης ότι δεν έχουν θέση στα σώματα ασφαλείας όσοι θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με τρόπο, ο οποίος «ενδεχομένως ήταν ανεκτός για δεκαετίες στο παρελθόν, εξαιτίας διαφόρων καταστάσεων».

«Είναι κρίμα να ντροπιάζεται ένα Σώμα που έχει να επιδείξει τόσες επιτυχίες και να δημιουργούνται εσφαλμένες εικόνες σε βάρος των εντίμων αστυνομικών, από τη μειοψηφία των διεφθαρμένων», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε, επίσης, σημαντική τη συμβολή των Κομμάτων στη θέσπιση συγκεκριμένων νομοθεσιών για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ξεκάθαρη προειδοποίηση έστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και προς στον υπόκοσμο, καλώντας τον να συνειδητοποιήσει ότι «φθάνει το τέλος του». Η διαφθορά στην ευρύτερη δημόσια υπηρεσία, αλλά κυρίως στην Αστυνομία, είναι ένα από τα θέματα με το οποίο θα ασχοληθεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά το τέλος των διακοπών του και την επιστροφή στα καθήκοντά του την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας έχει ήδη διορίσει τριμελή ποινική ανακριτική επιτροπή για να εξετάσει ενδεχόμενη εμπλοκή μελών του αστυνομικού σώματος στη δολοφονία του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη τον περασμένο Ιούνιο, κατά την οποία σκοτώθηκε αστυνομικός και η σύζυγός του και τραυματίστηκε δεύτερος αστυνομικός.

Θα εξετασθεί, επίσης, η «γκάφα» αστυνομικού της Ιντερπόλ που από λάθος, όπως αναφέρθηκε, τηλεφώνησε στον επίδοξο δολοφόνο του Καλοψιδιώτη αντί στην Ιντερπόλ Σερβίας.