Με 125.000 followers στο Instagram που συνεχώς αυξάνονται, η νεαρή πιλότος Maria Pettersson μπορεί να χαρακτηριστεί ως η «ιπτάμενη σταρ του κοινωνικού δικτύου».

Ποζάρει από το παράθυρο ενός αεροσκάφους, απολαμβάνει το φαγητό της στο θάλαμο διακυβέρνησης και κάνει γιόγκα σε μια ηλιόλουστη παραλία. Αυτές είναι μερικές από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ξανθιά πιλότος από τη Σουηδία και συγκεντρώνει τα «likes» και τα σχόλια όσων την ακολουθούν.

Η Maria από το Γκέτεμποργκ, η οποία τώρα ζει στη Σικελία, αναφέρει ότι ξεκίνησε να βγάζει selfies από το θάλαμο διακυβέρνησης και τα μέρη που επισκέπτεται, για να βλέπουν οι φίλοι και η οικογένειά της πώς περνάει και πού ταξιδεύει από τότε που ξεκίνησε να εργάζεται σαν πιλότος.

«Όταν δημοσίευσα μερικές φωτογραφίες σχετικές με την αεροπορία, συνειδητοποίησα πόσο μεγαλύτερος είναι ο κόσμος της αεροπορίας. Υπάρχουν πολλοί, από πιλότους, πλήρωμα εδάφους, ανθρώπους που ελέγχουν την πτήση, ο κατάλογος είναι μεγάλος. Μου άρεσε πολύ η θετική ανατροφοδότηση που έπαιρνα και τα περίεργα ερωτήματα από τους νέους αεροπόρους», αναφέρει η ίδια.

Η Pettersson έγινε πιλότος σε εμπορικά αεροσκάφη στην ηλικία των 30 ετών και συχνά πετάει με ένα Boeing 737 το οποίο μπορεί να χωρέσει περίπου 200 επιβάτες.

«Στην πραγματικότητα, όταν πετάω σε αεροδρόμια όπως της Ρώμης όπου μοιραζόμαστε διαδρόμους με τα μεγάλα αεροσκάφη όπως τα Boeing 777 ή τα Airbus 380, δεν αισθάνομαι ότι είναι τόσο μεγάλο (σ.σ. το Boeing 737)», λέει η ίδια και προσθέτει ότι δεν ήταν πάντα στα σχέδιά της να γίνει πιλότος λόγω του υψηλού κόστους και του γεγονότος ότι οι περισσότεροι είναι άνδρες.

Δούλεψε σκληρά για να μαζέψει χρήματα για την εκπαίδευση και κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Αν και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός έχει καταφέρει να κερδίσει τη θέση της στο πιλοτήριο και πλέον αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές που θέλουν να μαθαίνουν τα νέα της μέσω Instagram.

pilot1 pilot2 pilot3 pilot4 pilot5 pilot6 pilot7 pilot8 pilot9