Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραστεί στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να εκφράσει την «αλήθεια» της χώρας του απέναντι στο αίτημα αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού.

«Το ταξίδι μου έχει διπλό στόχο: να φροντίσουμε ώστε να αποτύχει η απόπειρα (των Παλαιστίνιων) να παρακάμψουν τις άμεσες διαπραγματεύσεις και να εκφράσουμε την αλήθεια μας στη Γενική Συνέλευση», είπε ο Νετανιάχου μιλώντας κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

«Η αλήθεια είναι ότι το Ισραήλ θέλει την ειρήνη και ότι οι Παλαιστίνιοι κάνουν ότι μπορούν για να μπλοκάρουν τις απευθείας διαπραγματεύσεις (…) Πρέπει να καταλάβουν ότι η ειρήνη κατακτιέται μόνο μέσω διαπραγματεύσεων και όχι παρακάμπτοντάς τις μέσω του ΟΗΕ», τόνισε.

Ο Νετανιάχου δήλωσε «πεπεισμένος» ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν να μην εγκριθεί το παλαιστινιακό αίτημα. Η Ουάσινγκτον έχει άλλωστε απειλήσει ότι θα ασκήσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Νετανιάχου θα αναχωρήσει την Τετάρτη για τη Νέα Υόρκη και την ίδια ημέρα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Παρασκευή, μετά τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.