«Η τεράστια νίκη των Βρετανών ότι θέλουν τη δημοκρατία είναι ένα χαστούκι προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που βασίζεται στον φόβο, στον εκβιασμό και στο ψέμα», τόνισε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, κατά την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο που συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως για το Brexit.

«Οι Βρετανοί παραμένουν κυρίαρχοι. Στο κάτω – κάτω τι σας εκπλήσσει εσάς; Εδώ και δεκαετίες η Ε.Ε. έχει οικοδομηθεί σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών. Και στο άλλο δημοψήφισμα στην Ελλάδα, οι Έλληνες επειδή τους εκβίασαν αναγκάστηκαν να αρνηθούν το αποτέλεσμα του δικού τους δημοψηφίσματος. Και τώρα έσπασε η αλυσίδα που ένωνε τους Βρετανούς με την Ε.Ε.», τόνισε η κ. Λεπέν.

«Όλοι αυτοί οι προπαγανδιστές από την ευρωπαϊκή ένωση αριστεροί υποτίθεται, ή του κέντρου ή της δεξιάς. Ε, λοιπόν τώρα να, στα μούτρα σας, τι θα κάνετε; Την οργή σας παραμερίστε την και χαρείτε για την απόφαση αυτή ενός λαού κυρίαρχου που αποφάσισε να ελέγχει τα σύνορά του και να μην δίνει πια χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ένας πατριωτισμός και όλοι πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από αυτό», είπε, μεταξύ άλλων.