Τριάντα ψυχικά ασθενείς διέσωσε σήμερα η αστυνομία στην επαρχία Χενάν στην Κίνα οι οποίοι εξαναγκάζονταν να δουλεύουν σαν σκλάβοι σε εργοστάσιο παραγωγής τούβλων.

Ορισμένοι από αυτούς ήταν τυφλοί και μουγκοί, άλλοι αδυνατούσαν να πουν από πού κατάγονται, ή πώς λέγονται, περιπλέκοντας την προσπάθεια των αρχών ανέφερε η εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία.

Η αστυνομία συνέλαβε 8 άτομα, ανάμεσά τους και τον 14χρονο επιστάτη του εργοστασίου.

Η υπόθεση ανακαλεί τις μνήμες του σκανδάλου του 2007 που είχε προκαλέσει κατακραυγή στην Κίνα, όταν ΜΜΕ είχαν αποκαλύψει πως τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι αναγκάζονταν να εργάζονται σαν σκλάβοι σε εργοστάσια κατασκευής τούβλων στην επαρχία Σάνσι, μετά την απεγνωσμένη αναζήτηση ενός εφήβου από τον πατέρα του.

Έπειτα από εκείνη την υπόθεση η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να πατάξει τέτοιες πρακτικές, όμως σποραδικά υπάρχουν δημοσιεύματα που δείχνουν ότι το φαινόμενο των εργαζόμενων-σκλάβων συνεχίζεται, εν μέρει εξ αιτίας της τεράστιας ζήτησης για δομικά υλικά καθώς ο τομέας των κατασκευών στην Κίνα αναπτύσσεται με εκρηκτικό ρυθμό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.