Στο πλευρό του συζύγου της, ο οποίος είναι εθισμένος στην πορνογραφία και προσέλαβε ιερόδουλη ακόμα και κατά τη διάρκεια της δουλειάς του σε μαιευτική κλινική, δεσμεύεται να μείνει η 40χρονη Sheyi Pemsel από τη Βρετανία.

Στο δικαστήριο ο Rupert, σύζυγός της και πατέρας δύο παιδιών, εμφανίστηκε εθισμένος στην πορνογραφία αλλά εκείνη λέει πως τον έχει συγχωρήσει ακόμα και για το περιστατικό που συνέβη ενώ εκείνη ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Ο άνδρας παραδέχθηκε πως επικοινώνησε με την εκδιδόμενη αφότου έβλεπε ολοένα και περισσότερο πορνογραφικό υλικό στο ίντερνετ.

«Έφτασα σε ένα σημείο που έβλεπα περισσότερα υλικό απ’ όσο θα έπρεπε. Με επηρέαζε και στο σπίτι αλλά και με οδήγησε σε πράξεις σαν αυτή», δήλωσε ο ίδιος.

Όπως ομολόγησε στο δικαστήριο, είχε καλέσει την ιερόδουλη μεταξύ δύο επειγουσών καισαρικών- καθώς είναι εκπαιδευόμενος αναισθησιολόγος. «Το έκανα γιατί μου φάνηκε φυσιολογική πρόοδος από την πορνογραφία στην πραγματική ζωή. Δεν το σκέφτηκα πολύ, ήταν κάτι που απλώς συνέβη. Ξύπνησα να πάω για νυχτερινή βάρδια  και ενώ κοιτούσα πορνογραφικές εικόνες αποφάσισα να το κάνω».

Το περιστατικό συνέβη τα Χριστούγεννα του 2013 στην κλινική Princess Anne Hospital του Southampton.

Στην κατάθεσή του παραδέχθηκε μάλιστα πως είχε στο κινητό του την ακτινογραφία ασθενούς σε επίμαχο σημείο. «Τώρα το ξέρω πως ήταν παντελώς απρεπές να βγάλω τέτοιες φωτογραφίες χωρίς τη συναίνεση του ανθρώπου αυτού».

Ο Pemsel τέθηκε σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Όπως υποστήριξε, πριν το περιστατικό αυτό περνούσε οικονομικές δυσκολίες και ήταν στρεσαρισμένος επειδή είχε δουλέψει με άρρωστα παιδιά στην Ουγκάντα.

«Θέλω για ακόμα μία φορά να ζητήσω συγγνώμη από όλους, λυπάμαι πολύ για τις συνέπειες που είχε όλο αυτό στο επάγγελμα», κατέληξε,

Σήμερα αναμένεται η τελική απόφαση σχετικά με το αν θα του αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.