Ο 15χρονος Mohammed Ali που ζει στο Δυτικό Γιορκσάιρ είναι ήδη επιχειρηματίας και βγάζει χρήματα κάνοντας το χόμπι που έχει εδώ και χρόνια με την ενασχόλησή του με τους υπολογιστές και τα βιντεοπαιχνίδια.

Δημιούργησε ένα βιντεοπαιχνίδι που είχε ένα κόστος συνδρομής 5.99 λίρες το μήνα και τώρα δημιουργεί ιστοσελίδες, καθώς προετοιμάζει και μια εφαρμογή η οποία θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο.

Ο νεαρός επιχειρηματίας έχει βγάλει ήδη χιλιάδες ευρώ και έχει αποταμιεύσει και πολλά για το μέλλον του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ενδιαφέρον του για τους υπολογιστές ξεκίνησε στην ηλικία των έξι όταν οι γονείς του, του αγόρασαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο Ali έπαιζε τακτικά βιντεοπαιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά όταν έπαιξε με τόσα πολλά κάποια στιγμή αποφάσισε να κάνει το δικό του.

Όντας αυτοδίδακτος έμαθε να φτιάχνει κώδικες για παιχνίδια παρακολουθώντας βίντεο στο youtube και διαβάζοντας βιβλία σχετικά με το θέμα και τελικά ο Ali δημιούργησε το δικό του παιχνίδι το 2012 το οποίο ονομάζεται «Project 2006.»

Χρειάστηκε 6-7 μήνες για να το φτιάξει και οι μηνιαίοι χρήστες του έπρεπε να πληρώσουν 5.99 λίρες για να παίζουν. Ο 12χρονος τότε έμεινε έκπληκτος όταν σιγά σιγά είχε 3.000 εγγεγραμμένους παίκτες από όλο τον κόσμο. «Στην αρχή οι γονείς μου, μου έλεγαν ότι δεν έχω κοινωνική ζωή επειδή ήμουν κλεισμένος αλλά όταν άρχισα να βγάζω χρήματα από αυτό μου είπαν «Προχώρα» αποκαλύπτει ο 15χρονος ο οποίος στη συνέχεια όπως λέει επέκτεινε τις επιχειρήσεις του και άρχισε να φτιάχνει ιστοσελίδες έχοντας και από εκεί έσοδα.

Αν και αντιμετώπισε τη στήριξη από τους φίλους του, όπως αποκαλύπτει βρέθηκαν και πολλοί ανταγωνιστές στο σχολείο του. Ο έφηβος είχε πάντα ωστόσο τη στήριξη των γονιών του οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν στο πρακτικό κομμάτι, καθώς ο πατέρας του είναι οδηγός ταξί και η μητέρα του νοικοκυρά και δεν είχαν κάποια γνώση στο αντικείμενο.

«Η έμπνευσή μου είναι ο Bill Gates. Θέλω να τελειώσω την παγκόσμια φτώχεια. Ακόμη και αν δεν είναι απαραίτητο να πάω στο Πανεπιστήμιο, θέλω να το κάνω για να γίνω ειδικός» λέει ο έφηβος και αναφέρει ότι στόχος του είναι να εκπαιδευτεί περισσότερο και να αποκτήσει κι άλλες γνώσεις.

Προς το παρόν κάνει αποταμίευση και «χτίζει» την επιχείρησή του…

ali01 ali02 ali03 ali04 ali05