Άπλετο φως στις άγνωστες μέχρι σήμερα αντιδράσεις της συζύγου Στρος Καν, Ανν Σινκλέρ, όταν έμαθε το λόγο για τον οποίο κατηγορείται ο σύζυγός της, ρίχνει το νέο βιβλίο των Γάλλων συγγραφέων Κάθριν Ραμπέρτ και ο Ρενό Ρεβέλ, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει το γαλλικό περιοδικό Nouvel Observateur.

Η υποστηρικτική στάση της συζύγου του πρώην προέδρου του ΔΝΤ, με τις εικόνες που του κρατούσε το χέρι και δήλωνε σίγουρη για την αθωότητά του, είχαν προβληματίσει και τους πιο προοδευτικούς.

Σύμφωνα με το βιβλίο, η πλούσια και διάσημη παρουσιάστρια της γαλλικής τηλεόρασης, Σινκλέρ, έπεσε στο έδαφος και ούρλιαζε σαν ζώο όταν ο σύζυγος της την πήρε τηλέφωνο και της είπε ότι υπάρχει «σοβαρό πρόβλημα».

Όπως αναφέρει το βιβλίο, η Σινκλέρ ετοιμαζόταν για ένα πάρτι-έκπληξη γνωστού τραγουδιστή της Γαλλίας, όταν ο Στρος Καν της τηλεφώνησε μετά τη σύλληψη του.

Αρχικά μούδιασε και ζήτησε να μιλήσει με τον φίλο του Στρος Καν και γκουρού Στέφαν Φουκς, ο οποίος της συμβούλευσε να φύγει από σπίτι της και να «φυγαδευτεί».

Η Σινκλέρ πήγε για λίγο στο πάρτι και μετά στο γυρισμό, κι ενώ βρισκόταν σε ταξί έμαθε για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο σύζυγος της.

«Τότε η Σινκλέρ κατέρρευσε. Ούρλιαζε σαν πληγωμένο ζώο και δεν μπορούσε να συνέλθει. Της πήρε μερικές ώρες μέχρι να ανακτήσει τον έλεγχο του εαυτού της», γράφει το βιβλίο.