Το Ιράν θα υπογράψει συμβόλαιο με την Κίνα για τη δημιουργία ενός υπόγειου δικτύου μεταφορών αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη αξιωματούχους.

«Το συμβόλαιο αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα θα υπογραφεί σήμερα το βράδυ», δήλωσε ο Μοχαμάντ Ρογιανιάν, επικεφαλής της ιρανικής υπηρεσίας Μεταφορών και Διαχείρισης Καυσίμων, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη εισαγωγέας ιρανικού πετρελαίου μετά την Ιαπωνία, παίρνει μέρος εδώ και χρόνια σε έργα υποδομής στο Ιράν, όπου εξαιτίας των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί δεν μπορούν να επενδύσουν δυτικές εταιρείες.

Το Ιράν είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι υπέγραψε συμβόλαιο αξίας 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα για την κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου.

Στο ζενίθ είναι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, αφού φτάνουν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ έχει δηλώσει πως ελπίζει να φτάσουν τα 100 δισεκατομμύρια.