Το YouTube ενώνει τις δυνάμεις του με τους κορυφαίους παραγωγούς ταινιών Ridley Scott και Kevin Macdonald, προσκαλώντας ανθρώπους από ολόκληρο τον πλανήτη να συμβάλλουν στη δημιουργία του πρώτου ντοκιμαντέρ μεγάλης διάρκειας, βασισμένο σε περιεχόμενο που θα καταγραφεί αποκλειστικά μέσα σε μια μόνο ημέρα, την 24η Ιουλίου 2010.

Ζητάνε από ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης να αποτελέσουν κομμάτι της ιστορίας, αποθανατίζοντας στιγμιότυπα της ζωής τους το Σάββατο 24 Ιουλίου και να «ανεβάσουν» το περιεχόμενο στο δικτυακό τόπο www.youtube.com/lifeinaday .
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Kevin MacDonald -των ταινιών State of Play, Last King of Scotland και Touching the Void-, έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, συγκεντρώνοντας το πιο συγκλονιστικό περιεχόμενο σε ένα κινηματογραφικό φιλμ μακράς διαρκείας.

Η παραγωγή του έργου έχει ανατεθεί στον Ridley Scott.

Επιπλέον, οι χρήστες των οποίων τα βίντεο θα αξιοποιηθούν στο τελικό φιλμ από το διάσημο παραγωγό, θα αναγνωριστούν ως συμπαραγωγοί της ταινίας, ενώ 20 τυχεροί θα παραστούν στην παγκόσμια πρεμιέρα του φιλμ, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Sundance Film Festival το 2011.

«Το Life in a day είναι μια χρονοκάψουλα που θα μεταφέρει στις μελλοντικές γενιές το πώς ήταν να ζεις την 24η Ιουλίου 2010. Είναι ένα μοναδικό πείραμα στη κοινωνική κινηματογραφία και ο καλύτερος τρόπος για να συγκεντρωθεί ένα απεριόριστο απόθεμα περιεχομένου από την παγκόσμια online κοινότητα» δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Δύο μέρες έμειναν μόνο βγείτε έξω και δημιουργείστε. Μπορείτε και σεις να συμμετέχετε και να γίνετε μέρος της ιστορίας.