Το FBI ξαναβρήκε τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που η Χίλαρι Κλίντον είχε σβήσει από τον ιδιωτικό διακομιστή τον οποίο χρησιμοποιούσε την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, μια υπόθεση που πυροδότησε μια έντονη αντιπαράθεση στην Ουάσινγκτον.

Η Κλίντον, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις όσον αφορά τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, επικρίνεται επειδή χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της όταν ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μεταξύ 2009-2013. Η ίδια υποστήριζε ότι στο διάστημα αυτό έλαβε περίπου 60.000 μηνύματα, τα μισά εκ των οποίων ήταν ιδιωτικής φύσης και για αυτό τα διέγραψε. Τα υπόλοιπα τα παρέδωσε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που επικαλείται μη κατονομαζόμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους, το FBI ξαναβρήκε τα σβησμένα μηνύματα, χωρίς να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες. Το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει αν ανακτήθηκαν όλα τα διαγραμμένα μηνύματα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έκρινε πρόσφατα ότι η Χίλαρι Κλίντον είχε το δικαίωμα να σβήσει τα ιδιωτικά μηνύματα και ότι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο ακόμη και αν χρησιμοποιούσε τον διακομιστή του υπουργείου.