Οι αρχές της πιο πολυπληθέστερης πολιτείας της Ινδίας, Uttar Pradesh, λένε ότι έχουν κατακλυσθεί από την παραλαβή 2,3 εκατομμυρίων αιτήσεων για 368 θέσεις υπαλλήλων σε κυβερνητικά γραφεία. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούν οι ενδιαφερόμενοι, είναι να έχουν απολυτήριο δημοτικού και να γνωρίζουν να οδηγούν ποδήλατο.

Αλλά για τη θέση, έκαναν αίτηση και δεκάδες χιλιάδες άλλοι με πτυχία και διδακτορικά, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν εκατομμύρια αιτήσεις. Το γεγονός έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους κυβερνητικούς υπαλλήλους, οι οποί θα χρειαστούν χρόνια για να πάρουν συνεντεύξεις από τους υποψήφιους.

«Η όλη διαδικασία, ίσως πάρει μέχρι και τέσσερα χρόνια ακόμα και αν 10 υπάλληλοι, παίρνουν συνεντεύξεις από 200 υποψήφιους την ημέρα», λέει ο ανώτερος υπάλληλος, Prabhat Mittal στο BBC. Εκείνοι που τελικά θα προσληφθούν, θα έχουν μηνιαίο μισθό περίπου 240 δολάρια.

Ενδεικτικό της κατάστασης στην παραπάνω πολιτεία των 215 εκατομμυρίων, είναι ότι σε αυτή ζουν 13,2 εκατ. άνεργοι νέοι.

ind2 ind1

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.