Στο Ντουμπάι θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο του κόσμου

Δείτε τα ψηφιακά σχέδια του Meydan One που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020


ΚΟΣΜΟΣ
17:58
04/08/2015
Στο Ντουμπάι θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο του κόσμου
1
loading

Το Ντουμπάι, το εμιράτο του Κόλπου που συνηθίζει να επενδύει σε πολυδάπανα, εξωφρενικά έργα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκτήσει τον μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο, με μια πίστα σκι μήκους 1,2 χλμ., καθώς και την υψηλότερη «πολυκατοικία» που θα φτάνει σε ύψος τα 711 μέτρα.

Αυτό το καινούριο τουριστικό και οικιστικό σχέδιο, που αποκαλείται Meydan One, θα περιλαμβάνει επίσης ένα φαντασμαγορικό σιντριβάνι, μοναδικό στον κόσμο, με πίδακες νερού που θα εκτοξεύονται σε ύψος 420 μέτρων, καθώς επίσης και ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 350 δωματίων και μια μαρίνα. Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 25 δισεκατομμύρια ντιρχάμ (περίπου 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Bayan, το συγκρότημα θα καταλαμβάνει έκταση 3,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και θα εκτείνεται από τον ιππόδρομο του Μεϊντάν  μέχρι το Μπουρτζ Χαλίφα, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, ύψους 828 μέτρων.

Ο Μπουρτζ Χαλίφα στεγάζει γραφεία και ξενοδοχεία ενώ ο καινούριος ουρανοξύστης που θα χτιστεί θα έχει μόνο διαμερίσματα. Η πρώτη φάση του σχεδίου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να συμπέσει με την Παγκόσμια Έκθεση του 2020 που θα φιλοξενηθεί στο εμιράτο. Το συγκρότημα εκτιμάται ότι θα μπορεί να φιλοξενεί 78.000 ενοίκους.

Το Ντουμπάι διαθέτει ήδη από το 2005 μια πίστα για σκι -με τεχνητό χιόνι- που στεγάζεται σε ένα εμπορικό κέντρο και έχει περιληφθεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερος σκεπαστός χιονοδρομικός σταθμός του κόσμου.

Χάρη στη φήμη που έχει αποκτήσει, αυτήν μιας φιλελεύθερης πόλης μέσα σε ένα συντηρητικό περιβάλλον, το Ντουμπάι έχει εξελιχθεί σε κέντρο επιχειρήσεων, αλλά και σε σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Πέρσι υποδέχτηκε 13,2 εκατομμύρια επισκέπτες και οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των τουριστών θα αυξηθεί στα 20 εκατομμύρια μέχρι το 2020.

dubaaislm1 dubaaislm2 dubaaislm3 dubaaislm4 dubaaislm5 dubaaislm6

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar gr.bahal

    Ε ρε ψωροφαντασμένοι του Ντουμπάϊ που δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο από να κατασπαταλάτε τους πόρους του πλανήτη θα έρθει και εσάς η ώρα σας ψωριάριδες νομάδες με τις καμήλες στην έρημο ήσασταν πρίν λίγα χρόνια. Σας χάρισε η φύση λίγο πετρέλαιο και καβαλήσατε το καλάμι αλλά η ίδια είναι που θα σας εκδικηθεί. Κυκλοφορείτε με λευκές κελεμπίες και χρυσά σιρίτια αλλά από κάτω τα αχαμνά σας έχετε να τα πλύνετε κάτι χρόνια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει