Τουλάχιστον 17 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Μεξικό

Σε συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά αποδίδονται οι δολοφονίες


ΚΟΣΜΟΣ
1:19
20/06/2011
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Μεξικό
loading

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι δολοφονήθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στις μεξικανικές πολιτείες Νουέβο Λεόν και Μιτσοακάν, σε ενέργειες που οι αρχές θεωρούν πως αποτελούν μέρος των συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά.

Στο Μοντερέι και στην Μορέλια, αντίστοιχα τις πολιτειακές πρωτεύουσες της Νουέβο Λεόν και του Μιτσοακάν, έγιναν το Σάββατο τέσσερις αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου για αθλητές κάτω των 17 ετών.

Στο κέντρο του Μοντερέι, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Μεξικού, ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα μπαρ και «εκτέλεσαν τρία άτομα», τραυματίζοντας άλλο ένα, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών που διεξάγουν σχετική έρευνα. Απήγαγαν επίσης έναν φρουρό από το κατάστημα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το επόμενο πρωί.

Στην Γουαδαλούπε, μια πόλη κοντά στο Μοντερέι, ένοπλη ομάδα σκότωσε το χάραμα τέσσερις νεαρούς που βρίσκονταν στο σπίτι του ενός.

Στο Μοντερέι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο επικρατεί κλίμα άκρατης βίας λόγω της αναμέτρησης δύο καρτέλ που άλλοτε συνεργάζονταν, αυτού του Κόλπου και των Zetas. Στη σύγκρουση αυτή έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άνθρωποι.

Στην Μιτσοακάν, ανακαλύφθηκαν εννιά σοροί, που σύμφωνα με τις αρχές και αυτές οι δολοφονίες αποδίδονται στις συγκρούσεις των καρτέλ των ναρκωτικών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει