Η δίωξη οικονομικού εγκλήματος της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάσχεσε μια θαλαμηγό αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, που ανήκει σε έναν ανιψιό του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και η οποία είναι αγκυροβολημένη στο λιμάνι της νήσου Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή, η κατάσχεση της μήκους 14 μέτρων θαλαμηγού πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα των τυνησιακών δικαστικών αρχών, οι οποίες ζήτησαν από τις ιταλικές αρχές να βρουν και να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία του Μπεν Άλι και των μελών της οικογενείας του, καθώς θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία του λαού της Τυνησίας.

«Η Τυνησία ζήτησε από την Ιταλία να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία των 47 μελών της οικογένειας Μπεν Άλι. Τα περιουσιακά τους στοιχεία ανήκουν στο λαό της Τυνησίας», δήλωσε ο συνταγματάρχης Γκαβίνο Πούτζου της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος τόνισε ότι η θαλαμηγός, η οποία έφθασε στη Λαμπεντούζα μετά τις ταραχές στα μέσα Ιανουαρίου στην Τυνησία που οδήγησαν στην εκδίωξη του Μπεν Άλι από την εξουσία, θα επιστραφεί στο λαό της χώρας αυτής.

«Η θαλαμηγός είναι καταχωρημένη στο όνομα του Κάις Μπεν Άλι, ανιψιού του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας, αλλά τη χρησιμοποιούσαν όλα τα μέλη της οικογένειας», διευκρίνισε ο ιταλός συνταγματάρχης.