Να τρομοκρατήσει τους κατοίκους της πόλης Ζλιτάν και να καταστείλει κάθε εξέγερση των αντικαθεστωτικών έχει ως στόχο η στρατολόγηση εγκληματιών, εκ μέρους του Καντάφι.

«Γέμισαν τη Ζλιτάν με εμπόρους ναρκωτικών και εγκληματίες. Τους έδωσαν αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους της Ζλιτάν. Εκτός από τις συλλήψεις και τον εκφοβισμό, υπάρχουν αναφορές και για βιασμούς» λέει στο Reuters ένας εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

Το τελευταίο τέτοιο περιστατικό, επεσήμανε ο εκπρόσωπος, αφορούσε ένα 12χρονο αγόρι το οποίο αυτή την εβδομάδα χτυπήθηκε και βιάστηκε από παραστρατιωτικούς, οι οποίοι στη συνέχεια το εγκετέλειψαν στο δρόμο.

Οι πληροφορίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες , όμως οι κάτοικοι και σε άλλες πόλεις της Λιβύης έχουν αναφερθεί στη στρατολόγηση εγκληματιών από τις δυνάμεις του Καντάφι.

Ο στρατός του Καντάφι προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο η εξέγερση να εξαπλωθεί στις πόλεις Ζλιτάν, Χομς και Γκαραμπούλι και γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώνει στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό γύρω από αυτές, επεσήμανε ο Μοχάμεντ, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.