Σε κύκλωμα πορνείας και εικονικών γάμων με σκοπό την εξασφάλιση άδειας παραμονής αλλοδαπών γυναικών από την Κίνα εμπλέκεται ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας στην Κύπρο. 

Ο αξιωματικός, που κατέχει τη θέση του βοηθού Διευθυντή του Τμήματος Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, προσήχθη σήμερα σε δικαστήριο στη Λευκωσία, το οποίο ανανέωσε το διάταγμα κράτησής του για πέντε ημέρες.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο αξιωματικός συνεργαζόταν με μια 45χρονη Κινέζα ονόματι Νάνσυ για τη μεταφορά Κινέζων πολιτών μέσω των κατεχομένων περιοχών της Κύπρου και για τη σύναψη εικονικών γάμων νεαρών γυναικών με ηλικιωμένους, προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής.

Και οι δύο, σύμφωνα με μαρτυρία που δόθηκε στο δικαστήριο, φέρονται να συνεργάζονταν στη διατήρηση τριών οίκων πορνείας στη Λευκωσία, στους οποίους είχαν εγκλωβισθεί δεκάδες νεαρές Κινέζες. Τα πλοκάμια του κυκλώματος, όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία κράτησης της Κινέζας, έφθαναν μέχρι την Κίνα, από όπου συνεργάτες της έστελναν στην Κύπρο νεαρές γυναίκες.