Οι ηγέτες της Ε.Ε.και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στέλνουν τα συλλυπητήριά τους για το σεισμό και το φονικό τσουνάμι και δηλώνουν έτοιμοι να βοηθήσουν.

«Η Μισέλ κι εγώ στέλνουμε τα βαθύτερα συλλυπητήριά μας στο λαό της Ιαπωνίας, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχασαν αγαπημένους στο σεισμό και τα τσουνάμι», αναφέρεται στη δήλωση του Ομπάμα. «Ο ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τον ιαπωνικό λαό σε αυτή τη στιγμή της μεγάλης δοκιμασίας του. Η φιλία και η συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών μας είναι ακλόνητη και ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε δίπλα στο λαό της Ιαπωνίας καθώς θα ξεπερνά αυτή την τραγωδία», προσθέτει.

Οι ηγέτες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποσχέθηκαν σήμερα να παράσχουν κάθε απαραίτητη βοήθεια για να βοηθήσουν την Ιαπωνία που επλήγη από το σφοδρό σεισμό. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ υποσχέθηκε επίσης να βοηθήσει την Ιαπωνία.

Να είστε σίγουροι ότι η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Ιαπωνίας αυτές τις τραγικές ώρες και είναι έτοιμη να βοηθήσει, αναφέρει η Μέρκελ σε τηλεγράφημα που έστειλε στον ιάπωνα πρωθυπουργό Ναότο Καν.