Ο συλληφθείς για τη δολοφονία δύο Αμερικανών, μελών της πολεμικής αεροπορίας, στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, είναι ο Αρίντ Ούκα από το χωριό Ζάμπαρ, κοντά στη Μιτρόβιτσα στο βόρειο Κόσοβο, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του τύπου της Πρίστινας.

«Ο Αρίντ Ούκα, 21 ετών, είναι ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία των δύο Αμερικανών στρατιωτών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης», αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας της Πρίστινας «Κόχα Ντιτόρε», στο οποίο διατυπώνεται η εκτίμηση ότι «με την επίθεση αμαυρώθηκε η ήδη φθαρμένη εικόνα του Κοσόβου».

«Το Κόσοβο βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο της προσοχής για κάτι αρνητικό», τονίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η επίθεση στους Αμερικανούς στρατιωτικούς είναι κεντρικό θέμα των εφημερίδων της Πρίστινας, οι οποίες σημειώνουν ότι ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει αλλά τελικά συνελήφθη.

Ο πρόεδρος του Κοσόβου, Μπεντζέτ Πατσόλι και η κυβέρνηση εξέφρασαν τη λύπη τους και καταδίκασαν δριμύτατα τη δολοφονία των δύο Αμερικανών.

«Το έγκλημα αυτό ήταν μεμονωμένη ενέργεια κατά των πολιτισμικών αξιών και της παράδοσης του λαού του Κοσόβου, ο οποίος θα είναι πάντοτε ευγνώμων προς τις ΗΠΑ, τον αμερικανικό λαό και την αμερικανική κυβέρνηση, που στήριξε ισχυρά το λαό του Κοσόβου στη διαδικασία της απελευθέρωσης και της ανάπτυξης του Κοσόβου», τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.