Ανώτερος αξιωματούχος της Λιβύης έκανε λόγο για ομάδα ισλαμιστών εξτρεμιστών που κρατά ομήρους μέλη των δυνάμεων της τάξης και πολίτες στην Αλ Μπάιντα της ανατολικής Λιβύης.

Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό πρακτορείο, η ομάδα αυτή αυτοαποκαλείται «το ισλαμικό Εμιράτο της Μπάρκα», ενώ η σύλληψη των ομήρων άρχισε σύμφωνα με τον αξιωματούχο κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων των τελευταίων ημερών.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως η ομάδα αυτή «ζητεί την άρση της κατάστασης πολιορκίας που έχει επιβληθεί από τις δυνάμεις της τάξης για να μην εκτελέσει τους ομήρους», ενώ πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις που έγιναν από την πλευρά των αρχών, βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή «οι δύο αστυνομικοί που απαγχονίστηκαν την Παρασκευή στην αλ Μπάιντα ήταν από αυτή την ομάδα αυτή».

H οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (HRW), αναφέρει ότι 23 άτομα σκοτώθηκαν στην Αλ-Μπάιντα, από την αρχή της διαμαρτυρίας εναντίον του καθεστώτος του συνταγματάρχη Καντάφι, την Τρίτη.