Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αντίθεση με την Ελβετία που αποφάσισε ήδη από την Παρασκευή να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του αιγύπτιου πρώην προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ, αναμένει σχετικό αίτημα από το Κάιρο για να προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου της Ε.Ε.

«Είμαστε σε επαφή με τις αιγυπτιακές αρχές. Όταν τεθεί το ζήτημα, θα απαντήσουμε», δήλωσε η Μάγια Κοτσιγιάντσικ, εκπρόσωπος Τύπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

«Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα αν είναι απαραίτητο, όμως προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις» για το θέμα, πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου.

Υπενθύμισε άλλωστε ότι η απόφαση που έλαβε πρόσφατα η Ε.Ε. να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και της οικογένειάς του ελήφθη «στο πλαίσιο διαβουλεύσεων με τις αρχές της Τυνησίας».

«Είναι μία διαδικασία, χρειάζεται αξιολόγηση και μία απόφαση των 27» χωρών μελών της Ε.Ε. για να προχωρήσουμε στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων, επεσήμανε ο Κοτσιγιάντσικ.