Ένας ιερέας δηλώνει ανοιχτά γκέι και μάλιστα οι ανώτεροι του γνωρίζουν ότι είναι σε σχέση με άνδρα, αλλά απαγορεύεται να παντρευτεί τον σύντροφό του, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα έχανε τη δουλειά του.

Ο 34χρονος Charlie Bell που είναι ζευγάρι με τον Piotr Baczyk και ιερέας της Αγγλικανικής Εκκλησίας στη Βρετανία μίλησε στη Mirror για τις θρησκευτικές διακρίσεις που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι.

«Αναγνωρίζεται πως είμαι γκέι και ότι έχω σύντροφο, αλλά απαγορεύεται να τον παντρευτώ, είναι τρελό», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στον τρόπο που η Αγγλικανική Εκκλησία αντιμετωπίζει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών.

Έπειτα, πρόσθεσε πως «απαγορεύεται να παντρέψω γκέι ενορίτες που είναι πιστοί Χριστιανοί και έρχονται κάθε εβδομάδα στην εκκλησία. Πρέπει να παντρέψω όμως, άτομα που δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε εκκλησία και δεν ξέρουν ούτε πως είναι ο οίκος του Θεού».

«Είναι άδικο όλο αυτό», είπε και σημείωσε πως «πρέπει να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά στον Θεό, όχι να τους διώχνουμε με βάση τα δικά μας πιστεύω. Ο Κύριος τους αποδέχεται όλους όπως είναι, μόνο εμείς κάνουμε τις διακρίσεις και πάντα με βάση τα πιστεύω της εποχής».

Έκτοτε, προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί στην Αγγλικανική Εκκλησία και να επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.