Χάος επικράτησε στη Βουλή του Ισραήλ, όταν βουλευτές της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης χλεύασαν οικογένειες ομήρων, που διαφώνησαν με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Συγκεκριμένα, στη Κνεσέτ συνεδρίασε η Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και συμμετείχαν οικογένειες ομήρων, ώστε να θέσουν ερωτήματα για την πορεία των επιχειρήσεων, με στόχο να απελευθερωθούν τα δικά τους άτομα που απήγαγε η Χαμάς. Σύμφωνα με τους Times of Israel, υπήρχε τηλεοπτική ζωντανή κάλυψη της συνεδρίασης και τα αίματα άναψαν όταν το ακροδεξιό κόμμα Otzma Yehudit που συμμετέχει στην κυβέρνηση, ζήτησε να ψηφιστεί νόμος για θανατική ποινή στους μαχητές της Χαμάς.

Η συγκεκριμένη πρόταση θεωρείται πως έχει κυβερνητική αποδοχή, όμως οι οικογένειες διαφώνησαν, γιατί θεωρούν ότι οι αντίπαλοι του Ισραήλ θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο, οπότε θα αδιαφορήσουν για τις ζωές των ομήρων.

Έτσι, ξεκίνησαν να φωνάζουν ότι κύριο μέλημα είναι η σφαγή Αράβων και όχι η διάσωση των Ισραηλινών, με έναν πατέρα που ψάχνει την κόρη του, να φωνάζει χαρακτηριστικά «σταματήστε να μιλάτε για τη δολοφονία Αράβων και αρχίστε να μιλάτε για τη σωτηρία Εβραίων».

Τότε, ο ακροδεξιός βουλευτής Αλμόγκ Κοέν, δήλωσε πως «δεν έχετε μονοπώλιο στον πόνο. Έχουμε θάψει επίσης περισσότερους από 50 φίλους».

«Ο φίλος μου είναι όμηρος στη Γάζα και παρεμπιπτόντως δεν έχει ακούσει ποτέ για σένα. Μην μιλάτε για εμάς που θέλουμε να σκοτώνουμε Άραβες. Δεν πήγαμε να τους σκοτώσουμε εκείνο το Σαμπάτ (στις 7 Οκτωβρίου). Ήρθαν να μας σκοτώσουν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έπειτα, βουλευτές του Otzma Yehudit άρχισαν να φωνάζουν στους συγγενείς των ομήρων και να λένε ότι αδιαφορούν για το Ισραήλ, σκεπτόμενοι μόνο τους δικούς τους. Πολιτικοί της αντιπολίτευσης πήραν το μέρος του κόσμου και τελικά επικράτησε ένα χάος, με την συνεδρίαση να διακόπτεται.