Ανατροπή στην υπόθεση που ήρθε στη δημοσιότητα από τη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ. Η σύντροφός του κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον φίλο της με αντιψυκτικό καθώς πήγαινε να εισπράξει μια επιταγή κληρονομιάς 30 εκατομμυρίων δολαρίων – αλλά η οικογένειά του ισχυρίζεται ότι και οι δύο είχαν εξαπατηθεί.

Ο Steven Edward Riley Jr. 51 ετών, αρρώστησε καθώς πήγαινε στο αεροδρόμιο του Minot στις 3 Σεπτεμβρίου για να παραλάβει την αιφνιδιαστική πληρωμή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αστυνομία λέει ότι η φίλη του Ina Thea Kenoyer, 47 ετών, τον είχε δηλητηριάσει, οδηγώντας τον στο θάνατο δύο ημέρες αργότερα, μια φρικιαστική πράξη που οι αστυνομικοί είπαν ότι είχε «οικονομικά κίνητρα».

Ο οικοδόμος Riley είχε μεγάλα σχέδια για τα εκατομμύρια που επρόκειτο να λάβει, αλλά προφανώς δεν ήθελε η Kenoyer να τα μοιραστεί και είχε σχεδιάσει να χωρίσει μαζί της.

Όμως, σύμφωνα με τον Ryan Riley, τον 21χρονο γιο του θύματος, το ζευγάρι είχε πέσει άθελά του θύμα μιας διαδικτυακής απάτης και δεν υπήρξαν ποτέ χρήματα.

Σύμφωνα με τον γιο, ο πατέρας του είχε λάβει ένα email από ένα άτομο που ισχυριζόταν ότι ήταν δικηγόρος ενός άγνωστου «μακρινού συγγενή» και είχε κανονίσει να τον συναντήσει στο αεροδρόμιο του Μινότ για να υπογράψει τα μετρητά.

«Δεν ήταν καχύποπτος πριν πάει στο αεροδρόμιο, αλλά ήταν πεπεισμένος ότι είχε κληρονομήσει τα χρήματα και θα τα έπαιρνε όταν προσγειωνόταν ο υποτιθέμενος δικηγόρος», δήλωσε ο Ryan στην εφημερίδα The Post.

«Σχεδίαζε να πάρει στρέμματα γης, δίνοντας σε μένα και σε μερικά από τα αδέρφια μου ένα κομμάτι. Στη συνέχεια, να ανοίξει το δικό του κατάστημα αυτοκινήτων. Αλλά ο υποτιθέμενος δικηγόρος δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ήταν απάτη. Ήταν ένας άγνωστος που κατάφερε να ξεγελάσει τον πατέρα μου και να τον κάνει να πιστέψει ότι ήταν αλήθεια, δυστυχώς».

Ο Ryan πρόσθεσε ότι η Kenoyer πίστευε επίσης ότι ο Riley, πατέρας πέντε ενήλικων γιων, επρόκειτο να λάβει το ποσό και ότι αυτό ήταν «το κίνητρό της» για τον υποτιθέμενο φόνο του. «Δεν ήταν πολύ χαρούμενοι [και] ο πατέρας μου ήθελε να την αφήσει για λίγο», είπε. «Απλά δεν δούλευε ποτέ και τον απομυζούσε.

«Ήταν εξαιρετικά τεμπέλα και δεν έκανε ποτέ τίποτα. Ο πατέρας μου ήταν πολύ στοργικός άνθρωπος και έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τους γύρω του».

Ο Ryan, ο οποίος είναι στρατιωτικός και εδρεύει στο Τέξας, δήλωσε ότι πήρε έκτακτη άδεια για να σπεύσει στη Βόρεια Ντακότα όταν έμαθε ότι ο πατέρας του νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και επισκέφθηκε το σπίτι του μετά τον θάνατό του. «Ήταν πολύ άσχημες οι συνθήκες», είπε.

«Απόβλητα σκύλων σχεδόν παντού, βρώμικα ρούχα διάσπαρτα σε όλο το σπίτι, τα σκουπίδια έμοιαζαν να είναι ατελείωτα, τίποτα εκεί δεν ήταν καθαρό». Η Kenoyer είπε στους ανακριτές ότι δικαιούται μέρος της κληρονομιάς του Riley και σχεδίαζε να μοιραστεί τα χρήματα, τα οποία εκτιμούσε ότι ήταν περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, με τον γιο του, σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας.