Σοβαρό περιστατικό ρατσιστικής βίας σημειώθηκε σε σταθμό μετρό στο Μανχάταν τηςε Νέας Υόρκης το Σάββατο, όταν ένας άντρας γρονθοκόπησε μια γυναίκα στο πρόσωπο. Αφού τη χτύπησε, ο άνδρας της είπε ότι τη χτύπησε επειδή «είσαι Εβραία», σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με το nypost.com, ο άγνωστος πλησίασε και χτύπησε την 29χρονη γυναίκα μέσα στο διάδρομο του σταθμού του μετρό στο Μανχάταν γύρω στις 11:30 το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την αστυνομία. Το σοκαρισμένο θύμα ρώτησε τον δράστη της γιατί τη χτύπησε, ενώ εκείνη δεν έκανε τίποτα για να τον προκαλέσει.

Εκείνος φέρεται να είπε ότι ο λόγος ήταν ότι «είσαι Εβραία» και έφυγε τρέχοντας, σύμφωνα με την αστυνομία. Η γυναίκα υπέστη ελαφρά τραύματα.

Η επίθεση του Σαββάτου έρχεται καθώς η Χαμάς και το Ισραήλ συνεχίζουν τον πόλεμο, προκαλώντας φόβους για αύξηση του μίσους τόσο προς τους Εβραίους όσο και προς τους μουσουλμάνους.

Η επίθεση του Σαββάτου έρχεται μετά την είδηση πως ένας 71χρονος άνδρας στο Ιλινόις μαχαίρωσε 26 φορές ένα 6χρονο παιδί από την Παλαιστίνη και την Αμερική, σκοτώνοντας το αγόρι σε ένα φερόμενο ως έγκλημα μίσους για τη μουσουλμανική του πίστη. Ο ύποπτος, Joseph Czuba, μαχαίρωσε επίσης τη μητέρα του παιδιού περισσότερες από δώδεκα φορές, ενώ φώναζε «εσείς οι μουσουλμάνοι πρέπει να πεθάνετε!».