Viral στα social media έχει γίνει ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει δεμένα μέλη της Χαμάς να υποβάλλονται σε βαναστήριο, το οποίο είναι να ακούν αναγκαστικά στη λούπα για περίπου οκτώ ώρες ένα ισραηλινό παιδικό τραγούδι.

Σύμφωνα με την New York Post το βίντεο κυκλοφορεί στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) και φέρεται να δείχνει μέλη της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης που συνέλαβαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

Οι κρατούμενοι είναι με δεμένα μάτια και χειροπόδαρα, ενώ στο βάθος ακούγεται το τραγούδι του καλλιτέχνη Manny Mamtera, που ονομάζεται στα εβραϊκά «Mamtera Im Mamtera».

«Δεν ξέρω αν είναι αληθινό ή όχι, αλλά το τραγούδι λέγεται “Mamtera Im Mamtera” και είμαστε όλοι στόχοι, οπότε πάμε», φέρεται να έγραψε στα social media ο τραγουδιστής. Μάλιστα, έχει δώσει σχετική άδεια, ώστε το τραγούδι του να χρησιμοποιείται ως βασανιστήριο σε μέλη του ISIS.

Τα σχόλια έχουν πάρει «φωτιά» κάτω από την ανάρτηση, με ορισμένους να υποστηρίζουν την συγκεκριμένη κίνηση, ενώ άλλοι θεωρούν ότι αντιτίθεται το διεθνές δίκαιο για τους αιχμαλώτους πολέμου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διασταυρωθεί η εγκυρότητα του βίντεο, όμως κερδίζει συνεχώς δημοσιότητα στα social media, όσο συνεχίζεται η ένταση στη Μέση Ανατολή.

Το τραγούδι «Mamtera Im Mamtera»: