Ένας Ισραηλινός αγνοείται αφού έσπευσε στο φεστιβάλ μουσικής κοντά στη Λωρίδα της Γάζας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την 20χρονη κόρη του. Η οικογένεια του Mark Peretz δήλωσε στην εφημερίδα The Post Sunday ότι δεν έχουν δει τον 51χρονο πατέρα από τότε που έφυγε από το σπίτι τους στο Rishon LeZion το πρωί του Σαββάτου.

Ο Peretz μπήκε σε κίνδυνο τη στιγμή που έμαθε ότι η βία είχε ξεσπάσει στο μουσικό φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχε η κόρη του Μάγια.

«Άφησε τα πάντα και πήγε εκεί», δήλωσε η νύφη του Peretz, Jessica Cohen, 24 ετών, στην εφημερίδα New York Post.

«Ακόμα και δεδομένης της κατάστασης, δεδομένου του γεγονότος ότι ρίχνονταν ρουκέτες πάνω από τα κεφάλια μας. Δεδομένου του γεγονότος ότι είδε τρομοκράτες της Χαμάς να μπαίνουν στο Ισραήλ, να παίρνουν αλεξίπτωτα στο Ισραήλ… πήγε να πάει να σώσει τη Μάγια».

Καθώς ο Πέρετζ έσπευδε νότια, η Μάγια ξέφευγε μέσα από χωράφια για να γλιτώσει από τους μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι πυροβολούσαν τους επισκέπτες των συναυλιών, απήγαγαν βίαια γυναίκες, μικρές και μεγάλες, και σε ορισμένες περιπτώσεις πυροβολούσαν τα πόδια των ομήρων για να μην μπορούν να ξεφύγουν.

Τουλάχιστον 260 νεκροί έχουν αναφερθεί στο φεστιβάλ, το οποίο μάρτυρες έχουν περιγράψει ως «σφαγή», καθώς ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι παρασύρθηκαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Η Μάγια και μια ομάδα περίπου 12 ατόμων κατάφεραν να μπουν σε ένα αυτοκίνητο και να φύγουν προς τα βόρεια, αλλά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το όχημα καθώς οι τρομοκράτες τους πυροβολούσαν «ασταμάτητα». Στη συνέχεια κρύφτηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα για τρεις τρομακτικές ώρες, δήλωσε η Cohen.

Κάποια στιγμή, ο Peretz βρισκόταν σε απόσταση 20 λεπτών από το αστυνομικό τμήμα όπου κατέφυγε η Μάγια και κάλεσε την οικογένειά του στο Rishon LeZion για να ενημερωθεί, προτού ξαφνικά διακοπεί η επικοινωνία. «Μιλούσαμε στο τηλέφωνο μαζί του και ακούσαμε πυροβολισμούς και δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι για το τι συνέβη», είπε η Cohen.

Ο Peretz είχε μοιραστεί τη θέση του στο κινητό του τηλέφωνο και οι πρώην στρατιωτικοί φίλοι του γιου του έσπευσαν στην περιοχή όπου βρισκόταν για να προσπαθήσουν να τον βρουν.

«Στείλαμε τους φίλους του στην περιοχή. Είπαν ότι είδαν το αυτοκίνητο, αλλά δεν βλέπουν κανέναν μέσα σε αυτό». Η Μάγια κατάφερε να βρει μια ασφαλή διαδρομή προς το σπίτι με έναν από τους πατέρες των φίλων της, αλλά κανείς δεν έχει δει ή ακούσει για τον Πέρετζ από τότε που εξαφανίστηκε από την άκρη του δρόμου. «Είναι απλά η πιο τρομακτική κατάσταση», δήλωσε η Cohen. «Ζούμε έναν εφιάλτη».

«Και όχι μόνο εγώ – όλοι στο Ισραήλ αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον, αλλά ζούμε έναν εφιάλτη. Όλοι ζούμε σε αυτή την τρελή τρομοκρατική επίθεση και είναι τρελό. Είναι πραγματικά απλά ακατανόητο».

Η οικογένεια προσπαθεί να εντοπίσει το τηλέφωνο του Πέρετζ, αλλά είπαν ότι κινείται ακανόνιστα στην ύπαιθρο με τρόπους που δεν βγάζουν νόημα, και η Cohen είπε ότι κάθε στοιχείο που έχουν οδηγεί απλώς σε αντιφατικά γεγονότα και περισσότερη σύγχυση.

Η αστυνομία και οι άλλες Αρχές είναι ακόμα πολύ απασχολημένες με την απόκρουση των εισβολέων της Χαμάς για να διαθέσουν πόρους για να βοηθήσουν στην αναζήτηση του Πέρετζ, πόσο μάλλον για τους αμέτρητους άλλους αγνοούμενους, τόνισε. «Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες σαν εμάς. Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που αναζητούν τους αγαπημένους τους. Οι αγαπημένοι τους μπορεί να βρίσκονται ακόμα στην έρημο, μπορεί να κρύβονται σε κάποιο σπίτι, ποτέ δεν ξέρεις».