Ένας πάστορας στο Κάνσας των ΗΠΑ κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά του στο σπίτι τους. Στη συνέχεια και σύμφωνα με την αστυνομία, ο ίδιος φέρεται να επιχείρησε να βάλει φωτιά στο σπίτι.

Πέντε κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης πρώτου βαθμού και μία κατηγορία για εμπρησμό με κίνδυνο σωματικής βλάβης βαραίνουν τον 41χρονο Μάθιου Ρίτσαρντς, ο οποίος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Σόουνι του Κάνσας. Όλες οι κατηγορίες του είναι για το περιστατικό της 16ης Σεπτεμβρίου.

Τα πέντε παιδιά του, συμπεριλαμβανομένου ενός 19χρονου και τεσσάρων ανηλίκων, και η σύζυγός του υπέστησαν «τραύματα από αμυχές διαφόρων βαθμών», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του αστυνομικού τμήματος του Σόουνι. Η αστυνομία και οι πυροσβέστες του Σόουνι ανταποκρίθηκαν σε αναφορές για φασαρία και πυρκαγιά στο σπίτι του πάστορα στις 3:47 π.μ. στις 16 Σεπτεμβρίου.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν πυρκαγιά στο υπόγειο του σπιτιού και την έσβησαν «γρήγορα». Οι αρχές μετέφεραν τα πέντε θύματα αλλά και τον Ρίτσαρντς στο νοσοκομείο για περίθαλψη, σύμφωνα με το foxnews.com.

«Ένα μεγάλο παιδί που αγαπάει να διδάσκει μικρά παιδιά για τον Ιησού»

Το βιογραφικό του Ρίτσαρντς στην ιστοσελίδα της Χριστιανικής Εκκλησίας Crossroads αναφέρει ότι είναι «ένα μεγάλο παιδί που αγαπάει να διδάσκει μικρά παιδιά για τον Ιησού». «Είναι παντρεμένος με τη Stephanie από το 2003 και έχουν 4 αγόρια και 1 κορίτσι. Αυτός και η οικογένειά του έχουν τρεις κανόνες: 1. Αγαπούν τον Θεό, 2. Αγαπούν τους ανθρώπους, 3. Αγαπούν τον αθλητισμό», αναφέρει το βιογραφικό. «Ο Matt και η οικογένειά του βρίσκονται στην περιοχή από τον Αύγουστο του 2016 και ανυπομονούν για πολλά ακόμη χρόνια, βοηθώντας να διδάξουν και να προσεγγίσουν αυτούς που βρίσκονται στην περιοχή του Σόουνι».

Ο ανώτερος πάστορας της εκκλησίας εξέδωσε μια δήλωση ως απάντηση στο περιστατικό στις 16 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι η εκκλησία ήταν «ενήμερη για την κατάσταση που αφορούσε τον πάστορα Matt Richards».

«Συγκεντρώνουμε περισσότερες πληροφορίες και θα έχουμε μια πλήρη δήλωση σε μεταγενέστερο χρόνο. Παρακαλούμε να δείξετε σεβασμό σε αυτή την κατάσταση, καθώς πρόκειται ακόμα για έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και παρακαλούμε να προσευχηθείτε μαζί μας για την οικογένεια Ρίτσαρντς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», έγραψε ο ίδιος.

Η έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Ρίτσαρντς κρατείται με εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων.