Επίθεση δέχθηκε μέλος της ομάδας ακτιβιστών «Τελευταία Γενιά» («Letzte Generation») κατά τη διάρκεια καθιστικής διαμαρτυρίας στο Μόναχο.

Μέλη της ομάδας είχαν αποκλείσει, σύμφωνα με την Αστυνομία, τη διέλευση σε κεντρική λεωφόρο του Μονάχου και συγκεκριμένα τη λεωφόρο Einsteinstrasse και από τις δύο πλευρές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας με αφορμή την έκθεση αυτοκινήτου «IAA», που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στη γερμανική πόλη.

Όπως καταγράφεται σε βίντεο που δημοσιοποιεί η BILD ένας άντρας φαίνεται να χαστουκίζει στο πρόσωπο έναν από τους νεαρούς ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για την αδιαφορία των αρμοδίων σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ απευθυνόμενος στην κάμερα που καταγράφει το περιστατικό λέει: «Είμαι κατά της κλιματικής της αλλαγής αλλά αυτό παραπάει!».

Η αστυνομία του Μονάχου διεξάγει έρευνα για την επίθεση με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας να δηλώνει στη BILD: «Γνωρίζουμε το βίντεο, ξεκίνησαν ποινικές διαδικασίες και διεξάγονται έρευνες».

Στο Μόναχο απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις αποκλεισμού δρόμων, ωστόσο οι ακτιβιστές, οι οποίοι συνηθίζουν να κολλούν τις παλάμες τους στο οδόστρωμα, σταματώντας την κυκλοφορία στις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι γερμανικές αρχές έχουν στο στόχαστρό τους δεκάδες άτομα, ηλικίας 22 έως 38 ετών, με την υπόνοια σύστασης ή υποστήριξης εγκληματικής οργάνωσης, βάσει του άρθρου 129 του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 24 Αυγούστου 2023, έχουν απαγγελθεί 540 κατηγορίες εναντίον 75 ακτιβιστών του κλίματος της «Τελευταίας Γενιάς».