Kαθώς το καλοκαίρι αχνοφαίνεται πλέον στον ορίζοντα, αρχίζουμε να αντικαθιστούμε τα υφάσματα των ρούχων μας και τα υλικά των αξεσουάρ μας με άλλα, πιο ελαφριά, που θα συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες και είναι πιo seasonal.

Γι’ αυτό και οι τσάντες μας, ένα από τα πιο βασικά καθημερινά αξεσουάρ μας, θα εναρμονιστούν με την εποχή κι αυτό θα γίνει αν το ύφος τους είναι πιο ανάλαφρο. Και τι πιο ανάλαφρο από την ψάθα; H επιλογή μιας ψάθινης τσάντας για το καλοκαίρι μπορεί να προσθέσει στιλ και άνεση (αλλά και φιλικότητα προς το περιβάλλον) στη θερινή σας γκαρνταρόμπα.

Γιατί ψάθα;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να επιλέξετε μια ψάθινη τσάντα για το καλοκαίρι. Οι ψάθινες τσάντες είναι φτιαγμένες από φυσικά υλικά, προσθέτοντας έναν organic και φυσικό χαρακτήρα στην εμφάνισή σας. Είναι ιδανικές για τους καλοκαιρινούς μήνες, χαρίζοντας μια αίσθηση bohemian και ξεκούραστης κομψότητας. Μπορείτε να κρατήσετε μια ψάθινη τσάντα σε πολλές περιστάσεις, από την παραλία έως την απογευματινή σας έξοδο στην πόλη. Το υλικό της εξασφαλίζει καλό αερισμό στα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στην τσάντα, κρατώντας τα δροσερά και διαπνέοντα.

Αρκετές celebrities έχουν γράψει ιστορία, κρατώντας ψάθινες τσάντες σε διάφορες περιστάσεις και εμφανίσεις. Ορισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Jane Birkin: Η Γαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια είναι γνωστή για την επιρροή της στη μόδα, κρατώντας ψάθινα καλάθια τα οποία στόλιζε με κρεμαστά στολίδια και φουλάρια. Ας μην ξεχνάμε επίσης την iconic τσάντα Birkin του οίκου Hermès, που εμπνεύστηκε από εκείνη – κι ας μην είναι ψάθινη.
Kate Middleton: Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει κρατήσει ψάθινες τσάντες σε διακοπές και επίσημες εμφανίσεις, προσδίδοντας έναν αέρα κομψότητας και απλότητας στο στιλ της.
Vanessa Hudgens: Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Vanessa Hudgens έχει κρατήσει πολλές φορές ψάθινες τσάντες σε παραλιακές εμφανίσεις και φεστιβάλ, προσθέτοντας έναν boho αέρα στο στιλ της.
Sienna Miller: Η Βρετανίδα ηθοποιός είναι ακόμη μία celebrity που έχει επιλέξει ψάθινες τσάντες για τις εμφανίσεις της by the sea, αποπνέοντας έναν relaxed τρόπο ζωής που ταιριάζει απόλυτα με το καλοκαίρι. Ας μην ξεχνάμε τα ανέμελα καλοκαίρια (και looks της) στη Μύκονο.

Tι μπορείτε να αγοράσετε

Victoria Beckham x Mango Τσάντα μάξι φυσικές ίνες 160€
Τσάντα χεριού φυσική ίνα Μango 29,99€
Τσάντα-Καλάθι με συνδυασμό Zara 39,95€
Tσάντα-Καλάθι με αντίθεση Zara 35,95€
Tσάντα-Καλάθι Ζara 39,95€
Ψάθινη τσάντα Shopper H&M 19,99€
Ψάθινη τσάντα Shopper H&M 44,99€