Το να ξοδεύουμε συνετά τα λεφτά μας έχει περισσότερη σημασία από ποτέ. Αν σκέφτεστε να επενδύσετε ένα χρηματικό ποσό σε κάτι που θα σας μείνει στα χρόνια και θα μπορέσετε να το μεταβιβάσετε στις επόμενες γενιές ή δεν θα χάσει την αξία του, τίποτα δεν είναι καταλληλότερο αυτή τη στιγμή από τα πολυτελή ρολόγια και κοσμήματα.

Σύμφωνα με το Harper’s Bazaar, ο οίκος Sotheby’s ανέφερε αύξηση κατά 30% των πλειοδοτών και των αγοραστών στις δημοπρασίες του το 2021. Η κατηγορία που προσέλκυσε τον μεγαλύτερο αριθμό νέων πελατών είναι τα ρολόγια. Και από τότε η ζήτηση δεν έχει μειωθεί.

Ένα πολυτελές ρολόι αντιπροσωπεύει μια κλασική επενδυτική αγορά. Κάποια είναι σαν έργα τέχνης, επιδέξια κατασκευασμένα και από εξαιρετικά υλικά ώστε να φοριούνται για χρόνια. Επιλέξτε με σύνεση και διατηρήστε σε καλή κατάσταση το ρολόι σας, ώστε να διατηρηθεί και η αξία του, σε περίπτωση που θελήσετε να το πουλήσετε στο μέλλον ή να το αφήσετε στις επόμενες γενιές.

Έτσι, είτε θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας, είτε θέλετε να δείξετε σε κάποιον πόσο τον αγαπάτε, είτε απλώς θέλετε να θαυμάσετε τα πιο πολυτελή ρολόγια της αγοράς, παρακάτω θα δείτε τα σχέδια που άντεξαν στον χρόνο.

Jaeger-LeCoultre

Το εμβληματικό Reverso της Jaeger Le-Coultre δημιουργήθηκε ως μια κομψή λύση για τους παίκτες του πόλο που ήθελαν ένα ρολόι με κρυστάλλινο καντράν το οποίο δεν θα θρυμματιζόταν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το καντράν του μπορεί να αντιστραφεί, κάνοντας ορατό το μεταλλικό πίσω μέρος και προστατεύοντας έτσι το κρύσταλλο. Στη σύγχρονη εκδοχή του, διαθέτει λεπτό περίγραμμα από ροζ χρυσό, ενώ μπορείτε να εξατομικεύσετε το πίσω μέρος, χαράσσοντας οποιαδήποτε ημερομηνία ή αρχικά επιθυμείτε.

Jaeger-LeCoultre Reverso tribute Monoface Small Seconds 25.632€

Bulgari

Το μοτίβο του φιδιού του οίκου Bulgari γιορτάζει φέτος την 75η επέτειό του. Με τα χρόνια έχει εξελιχθεί σε διάφορες μορφές και αυτή τη φορά, έχει ενταχθεί σε μια περιορισμένη σειρά εύκαμπτων ρολογιών Tubogas (που πήραν το όνομά τους από το ελαστικό σχέδιο του μπρασελέ), τα οποία κοσμούνται από διαμάντια πάνω σε ροζ χρυσές σπείρες, που μιμούνται τη σαγηνευτική κίνηση του φιδιού στον καρπό σας.

Bulgari Serpenti Tubogas Watch 72.586€

Blancpain

Το φωτεινό πράσινο χρώμα των ωρών μέσα στο αστραφτερό καντράν από ελεφαντόδοντο κάνουν το κομψό ρολόι Ladybird της Blancpain να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ρολόγια. Διατίθεται με δερμάτινα λουράκια, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε ώστε να προσαρμόσετε την απόχρωση του ρολογιού σας στη διάθεση της στιγμής.

Blancpain Ladybird Colors 36.600€

Vacheron Constantin

Αυτό που κάνει τα ρολόγια της Vacheron Constantin να ξεχωρίζουν είναι η έμφαση στη λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, η διακοσμημένη στεφάνη του νέου Overseas Self-Winding με διαμάντια είναι μια αστραφτερή ωδή στο μοτίβο του οίκου, τον Σταυρό της Μάλτας. Διατίθεται, επίσης, με λουράκια από δέρμα και καουτσούκ για μια πιο «καθημερινή» εμφάνιση.

Vacheron Constantin Overseas Self-Winding 65.541€

Louis Vuitton

Το νεανικό Tambour της Louis Vuitton, γνωστό για το ογκώδες καντράν του (εξάλλου πήρε το όνομά του από το ταμπουρίνο), μόλις βγήκε στην «ενήλικη» εκδοχή του. Διαθέσιμο σε ατσάλινες και ολόχρυσες εκδόσεις, το ολοκαίνουργιο Tambour διαθέτει ενσωματωμένο μεταλλικό βραχιόλι, εκλεπτυσμένο καντράν και μια πολύ πιο κομψή εμφάνιση, που το καθιστούν πολυπόθητο ρολόι πολυτελείας, επάξιο των ρολογιών από φημισμένους οίκους ωρολογοποιίας.

Louis Vuitton Tambour, Automatic, 40 mm, Steel 20.486€

Breitling

Το Super Chronomat Automatic είναι το πρώτο ρολόι της Breitling με πλήρως ανιχνεύσιμα υλικά. Η προέλευση του χρυσού και των διαμαντιών μπορεί να εντοπιστεί μέσω ενός NFT (Non Fungible Token) που συνοδεύει κάθε ρολόι.

Breitling Super Chronomat Automatic 38 Origins 20.369€