Με τις σκληρές ακτίνες του ήλιου και την αυξημένη υγρασία, η επιδερμίδα μας το καλοκαίρι συχνά υποφέρει από αφυδάτωση, λιπαρότητα και μια άτονη εμφάνιση. Η λύση, ωστόσο, υπάρχει και μάλιστα βρίσκεται μέσα στο ψυγείο! Και δεν είναι άλλη από το απλό, αλλά θαυματουργό, γιαούρτι.

Δείτε παρακάτω πέντε μοναδικούς τρόπους για να ενσωματώσετε το γιαούρτι στην καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, ξεκλειδώνοντας τα πολυάριθμα οφέλη του για μια λαμπερή και αναζωογονημένη επιδερμίδα.

Μάσκα προσώπου με γιαούρτι

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 10 έως 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το με χλιαρό νερό. Aυτή η φυσική μάσκα προσώπου θα σας βοηθήσει να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να μειώσετε τη φλεγμονή.

Απολέπιση σώματος με γιαούρτι και βρώμη

Ανακατέψτε απλό γιαούρτι και πλιγούρι βρώμης και χρησιμοποιήστε το για να κάνετε απολέπιση στο σώμα σας ενώ κάνετε ντους. Το δέρμα σας θα νιώθει απαλό και λείο, καθώς το scrub θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Μάσκα ματιών με γιαούρτι και αγγούρι

Τρίψτε ένα αγγούρι και αναμείξτε το με μια κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι και στη συνέχεια εφαρμόστε το μείγμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας και αφήστε το για 10 έως 15 λεπτά. To healthshots.com αναφέρει ότι αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

Τονωτικό με γιαούρτι και χυμό λεμονιού

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι για να το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε τα επίπεδα pH του δέρματός σας και να μειώσετε τη λιπαρότητα.

Καταπραϋντικό προϊόν με γιαούρτι και αλόη βέρα για τα ηλιακά εγκαύματα

Αναμείξτε απλό γιαούρτι και τζελ αλόης βέρα και εφαρμόστε το στο ηλιοκαμένο δέρμα σας για να καταπραΰνετε το δέρμα σας και να μειώσετε τη φλεγμονή.

Το γιαούρτι είναι γενικά ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να αποφεύγουν να το χρησιμοποιούν στο δέρμα τους. Αν έχετε αλλεργία ή ευαισθησία στα γαλακτοκομικά, θα πρέπει να μείνετε μακριά από το γιαούρτι.

Επίσης, οι γυναίκες με πολύ ευαίσθητο δέρμα μπορεί να εμφανίσουν ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις κατά τη χρήση γιαουρτιού, οπότε είναι καλύτερο να το αποκλείσετε από τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας.