Μία όμορφη φεμινίστρια που έχει ως γνώμονα την καριέρα της έχει καταψύξει τα ωάριά της, ώστε να μπορεί να αποκτήσει μωρό με τους δικούς της όρους – λέγοντας ότι δεν χρειάζεται έναν άντρα για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Η 37χρονη Amela Smailbegovic, μεγιστάνας των ακινήτων, η οποία έχει φιλοξενηθεί στο Forbes, λέει πως «ποτέ δεν έχει εξαρτηθεί από έναν άντρα για τίποτα».

Η επιχειρηματίας με έδρα το Ορλάντο της Φλόριντα πέρασε τις τελευταίες δύο δεκαετίες εστιάζοντας στη δουλειά της, πράγμα που σημαίνει ότι ο γάμος και τα μωρά δεν ήταν προτεραιότητα για εκείνη.

«Υποθέτω ότι η φιλοσοφία μου ήταν πάντα η γυναικεία ενδυνάμωση και η επιτυχία των γυναικών στις επιχειρήσεις», είπε το «#GirlBoss» στο JamPrime.com. «Ίσως αυτός είναι ο λόγος που είμαι 37 και δεν είμαι παντρεμένη. Εστίασα στην επαγγελματική μου καταξίωση». Ωστόσο, η Smailbegovic συνειδητοποίησε πρόσφατα ότι οι περισσότεροι από τους φίλους της ήταν παντρεμένοι και είχαν παιδιά — και η επιθυμία της να γίνει μαμά ξύπνησε.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θυμήθηκε ότι σκεφτόταν: «”Θεέ μου, είμαι στα τέλη της δεκαετίας των 30 μου”… Ήμουν τόσο συγκεντρωμένη στο να είμαι επιτυχημένη και ανεξάρτητη που ποτέ δεν κατάλαβα ότι το βιολογικό ρολόι χτυπά». Όπως πολλές άλλες γυναίκες, η Smailbegovic κατεψυξε τα ωάριά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα έχει τον φιλόδοξο στόχο να μείνει έγκυος στα 39 — με ή χωρίς σύντροφο στη ζωή της.

Αν και θα προτιμούσε το παιδί της να έχει έναν «σπουδαίο πατέρα», η επιχειρηματίας λέει ότι δεν είναι αντίθετη στο να είναι μόνη μαμά. «Δεν ήμουν ποτέ από εκείνα τα κορίτσια που ανυπομονούσαν να παντρευτούν, να αποκατασταθούν και να κάνουν παιδιά», δήλωσε. «Απομακρύνομαι από τους κοινωνικούς κανόνες που μας θέτουν και προτιμώ να έχω μια πιστή, υγιή σχέση.

«Ανυπομονούσα να κάνω την καριέρα μου… να καθιερωθώ επαγγελματικά. Ανυπομονούσα να έχω τη δική μου εταιρεία – αυτή ήταν η κινητήρια δύναμή μου», είπε η κτηματομεσίτης. «Αυτό είναι απλώς το χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μου, θέλω να κάνω πολλά, αλλά αυτό πήρε χρόνο…».

Η Smailbegovic πιστεύει ότι το παρελθόν της έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιδίωξη της αυτοδυναμίας και της ώθησης για επιτυχία, μεταδίδει η New York Post. Η καλλονή γεννήθηκε στην πρώην Γιουγκοσλαβία πριν φύγει με την οικογένειά της το 1994 εν μέσω του εμφυλίου πολέμου. Φτάνοντας στη Βόρεια Αμερική με μόνο τα ρούχα στην πλάτη τους, οι γονείς της Smailbegovic της εμφύσησαν τη σημασία της ανεξαρτησίας και της σκληρής δουλειάς – κάτι που της έμεινε μέχρι σήμερα.

Τώρα, είναι CEO σε μια εταιρεία που βγάζει έως και 40 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και μπορεί να προσφέρει σιγουριά στα παιδιά της. Ελπίζοντας να μείνει έγκυος μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Smailbegovic είπε ότι δεν θα χρειάζεται να ανησυχεί μήπως ξεμείνει από χρήματα ως μαμά, δηλώνοντας: «Όλα μου τα σπίτια έχουν εξοφληθεί. Όλα μου τα αυτοκίνητα έχουν εξοφληθεί. Οι επιχειρήσεις πάνε περίφημα».