Εδώ και αρκετό καιρό, οι λάτρεις της ομορφιάς έχουν απομακρυνθεί από το σούπερ ματ και το μακιγιάζ με πούδρα που γνωρίζαμε πολύ καλά τη δεκαετία του ’90, επιλέγοντας ένα πιο δροσερό και λαμπερό make up look.

Σκεφτείτε την τάση ομορφιάς που έκανε μόδα η Χέιλι Μπίμπερ, γνωστή και ως glazed-donut, με την εξαιρετικά λαμπερή επιδερμίδα που αστράφτει στο φως και δημιουργεί ένα γυάλινο, λαμπερό τελείωμα. Αυτό επιτυγχάνεται με πολλή υγρασία και φόρμουλες με βάση την κρέμα αντί για πούδρες.

Καθώς το 2023 πλησιάζει, όμως, το BeautyTok απομακρύνεται από όλη αυτή τη λάμψη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιστρέφει απαραιτήτως στα ακραία ματ look που κυριαρχούσαν παλαιότερα. Η νέα τάση, λοιπόν, σύμφωνα με το Bustle, συνεπάγεται ένα απαλό και μουντό ματ φινίρισμα που δεν είναι υπερβολικά γυαλιστερό αλλά έχει μόνο ένα άγγιγμα φυσικής λάμψης.

Πώς να πετύχετε το ματ make up look

@chaneleliza

CEO of “you wanna make sure….” 😫 full product list on my IG 👀 #cloudskin #cloudskintrend #cloudskintutorial #MoveToTheBeatOfBai #makeuptutorial

♬ Hrs and Hrs – Muni Long

Σύμφωνα με την Chantel Miller, ανώτερη makeup artist της M.A.C. Cosmetics, η στροφή προς το cloud skin look ξεκίνησε τα τελευταία ένα ή δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια του οποίου τα όρια μεταξύ ματ και δροσερού έχουν γίνει δυσδιάκριτα. «Με το συγκεκριμένο look το δέρμα είναι λιγότερο λαμπερό», εξηγεί. Το κλειδί είναι να κοιτάξετε το δέρμα σας και να δείτε πού χρειάζεται πραγματικά foundation. Για παράδειγμα, αν η επιδερμίδα σας δεν φαίνεται να χρειάζεται πολύ foundation ή κάλυψη προς τις άκρες του προσώπου σας, όπου το δέρμα τείνει να είναι πιο ματ, μην εφαρμόσετε πολύ προϊόν -ή μην εφαρμόσετε καθόλου.

Η Miller συνιστά την εφαρμογή του foundation με ένα πινέλο μακιγιάζ που έχει λευκές τρίχες στην άκρη, καθώς «Σας βοηθούν πραγματικά να πετύχετε μια ελαφριά εφαρμογή», λέει.

Είναι, επίσης, βασικό να έχετε υπομονή ώστε να πετύχετε το συγκεκριμένο make up look. «Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουμε για να διατηρήσουμε το δέρμα μας ματ είναι ότι τείνουμε να εφαρμόζουμε ένα γρήγορο στρώμα μετά από ένα γρήγορο στρώμα μετά από ένα γρήγορο στρώμα», λέει η Miller.

@dannydefreitas

trying out the cloud skin trend ☁️ what do you think?👀 YAY OR NAY? #skincare #beauty #makeup #fy

♬ Beggin’ – Måneskin

Αντί να βιαστείτε να εφαρμόσετε το προϊόν, περιμένετε να απορροφηθεί η κάθε στρώση σωστά. «Βεβαιωθείτε ότι η επιδερμίδα σας είναι τόσο κολλώδης στο άγγιγμα όσο είναι όταν βγαίνετε από το ντους. Επίσης, χρησιμοποιήστε την περιποίηση της επιδερμίδας σας για να κάνετε την επιδερμίδα σας παχιά αλλά όχι πολύ γυαλιστερή, και τα ματ προϊόντα σας θα κλειδώσουν πολύ καλύτερα».

Τέλος, η Miller σημειώνει ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολλή πούδρα. Αντ’ αυτού, αφήστε το foundation «να γίνει από μόνο του φυσικά ματ» και στη συνέχεια ενισχύστε την κάλυψη με μια μικρή ποσότητα πούδρας όπου χρειάζεται. Ορισμένες χρήστες στο BeautyTok ξεκινούν, επίσης, με ένα primer που θολώνει τους πόρους, το οποίο ακολουθείται από ένα λάδι προσώπου για μια ενυδατωμένη βάση πριν από την εφαρμογή του foundation και της πούδρας.

Με όποιον τρόπο, όμως, και να το κάνετε, η τελική σας λάμψη θα πρέπει να είναι απαλή, θολή και να μοιάζει ακριβώς όπως αυτή η ασαφής λάμψη του ηλιακού φωτός που ξεπροβάλλει μέσα από τα σύννεφα.