Ενώ πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να επιμείνουν σε ένα ουδέτερο ή μονοχρωματικό σχέδιο, το μπάνιο είναι ο ιδανικότερος χώρος του σπιτιού για μεγάλες ή μικρές χρωματικές πινελιές. Σύμφωνα με το Impressive Interior Design, το μπάνιο είναι το δεύτερο μετά την κουζίνα που χρειάζεται ένα καλό λειτουργικό σχέδιο, και ενώ η διάταξη του χώρου είναι σημαντική, το χρώμα είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Διακόσμηση μπάνιου με πράσινο τοίχο

Στην πρακτική του φενγκ σούι, αυτοί οι χώροι του σπιτιού θεωρείται ότι διοχετεύουν καλή ενέργεια και επωφελούνται από χαρούμενα, συναισθηματικά αναζωογονητικά σχέδια. Όσο πιο πολύχρωμο είναι το μπάνιο σας, τόσο καλύτερα θα αντέξει στην τακτική χρήση και θα κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ευτυχισμένοι όταν το χρησιμοποιούν.

Επιπλέον, η Sharper Impressions Painting Co. σημειώνει ότι οι τουαλέτες μπορούν, επίσης, να είναι αισθητικά ευχάριστες παρά το γεγονός ότι είναι ένας εξαιρετικά χρήσιμος και λειτουργικός χώρος.

Τα μπάνια είναι μικρότερα και πιο ευέλικτα ως προς τους πειραματισμούς με το χρώμα

Μπάνιο με κόκκινα πλακάκια

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης χρώματος στο μπάνιο σας, σύμφωνα με το housedigest.com, είναι ότι είναι ένας από τους μικρότερους χώρους στα περισσότερα σπίτια και, ως εκ τούτου, είναι πιο εύκολο να το διακοσμήσετε χωρίς να ξοδέψετε πολλά ή να επενδύσετε πολύ χρόνο στο σχεδιασμό του. Αν, μάλιστα, σκέφτεστε να ενσωματώσετε τολμηρές χρωματικές πινελιές σε ολόκληρο το σπίτι σας, ξεκινώντας με τους μικρότερους χώρους θα σας δώσει χρόνο να εξοικειωθείτε με τις αποχρώσεις που επιλέξατε και να διαπιστώσετε αν θα ταιριάζουν και στους υπόλοιπους χώρους.

Σκεφτείτε τη διακόσμηση του μπάνιου σας ως μια δοκιμή -αν τελικά σας αρέσουν οι φωτεινοί ή έντονοι τόνοι και θέλετε να δείτε περισσότερους από αυτούς, ξέρετε ότι είστε έτοιμοι να τους υιοθετήσετε και στο υπόλοιπο σπίτι.

Μπάνιο με σομόν τοίχο

Από την άλλη πλευρά, αν ο χρωματικός συνδυασμός φαίνεται καλός αλλά μερικές φορές σας φαίνεται πολύ δυνατός, μπορείτε απλώς να αφήσετε αυτόν τον χώρο ως το πολύχρωμο πείραμα και να διατηρήσετε τo υπόλοιπo σπίτι σας σε ένα πιο διακριτικό, ουδέτερο χρώμα.

Τέλος, σύμφωνα με το Smart Property Investment, η προσθήκη χρώματος στο μπάνιο δημιουργεί μια ηρεμιστική, φιλόξενη ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα κάνει τον χρήστη να αισθάνεται όμορφα και με θετική διάθεση.