Τις τελευταίες μέρες τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στη βρετανική, βασιλική οικογένεια, κι αυτό λόγω του εορτασμού του Πλατινένιου Ιωβηλάιου της βασίλισσας Ελισάβετ, για την συμπλήρωση των 70 χρόνων στο θρόνο. Ένα ρεκόρ για τη μοναρχία στη Μεγάλη Βρετανία, που την καθιστά τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία της χώρας.

Ωστόσο, η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, ήταν εκείνη που σίγουρα έκλεψε τις εντυπώσεις με τις στιλιστικές επιλογές της, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά την έφεση που έχει στο στιλ -όπως και η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μάλιστα, με την επιλογή της, τίμησε διακριτικά την αείμνηστη πριγκίπισσα, με έναν στιλιστικό συνδυασμό που ακόμη και η ίδια η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα ενέκρινε.

Κέιτ Μίντλετον: Η επιλογή για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο που αποτελεί ωδή στο στυλ της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Κέιτ Μίντλετον

Η δούκισσα απέτισε φόρο τιμής στην αείμνηστη πεθερά της με ένα σύνολο που θύμιζε πολύ πριγκίπισσα Νταϊάνα, φορώντας ένα λευκό blazer- φόρεμα του Alexander McQueen, καθώς και το ζαφειρένιο κολιέ, το δαχτυλίδι και τα σκουλαρίκια όλα κομμάτια από τη συλλογή της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία έμεινε στον πρίγκιπα Ουίλιαμ όταν πέθανε η μητέρα του το 1997, αναφέρει η Telegraph. Τα ίδια τα κοσμήματα ήταν στην πραγματικότητα γαμήλιο δώρο της βασίλισσας στην πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η Δούκισσα ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με ένα ασορτί, λευκό καπέλο με περίγραμμα, σχεδιασμένο από τον Phillip Tracy. Το καπέλο διαθέτει, επίσης, κάποιες ομοιότητες με αυτό που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα σε μια επίσκεψή της στο Ντουμπάι το 1989. Ένα statement αξεσουάρ που σχεδίασε ο Philip Somerville.

πριγκίιπισσα Νταϊάνα

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η Κέιτ Μίντλετον κάνει αναφορά στο διάσημο στυλ της αείμνηστης πριγκίπισσας. Έχει φορέσει καπέλα και χρωματικούς συνδυασμούς εγκεκριμένους από τη Νταϊάνα σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως όταν έκανε το ντεμπούτο του πρίγκιπα Λούις στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bustle, μάλιστα, οι τρόποι με τους οποίους η Δούκισσα του Κέιμπριτζ κατάφερε να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνας μέσω της μόδας -ειδικά όταν η ίδια η πριγκίπισσα ήταν ένα τέτοιο style icon- ενσαρκώνει πραγματικά το συναίσθημα του «έφυγε, αλλά δεν ξεχάστηκε ποτέ».