Πόσα γνωρίζετε για τις παραδόσεις ομορφιάς της Σομαλίας; Οι πιθανότητες είναι ότι δεν γνωρίζετε και πολλά ή σχεδόν τίποτα. Το byrdie.com, λοιπόν, αποκαλύπτει ότι ένα παραδοσιακό μπαχαρικό από τη Σομαλία μπορεί να είναι το μυστικό για να φαίνεστε 25 για πάντα, ενώ δίνει και απίστευτες συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας με αυτό.

Γνωρίστε το Qasil, ένα μπαχαρικό που σας δίνει μεγάλη λάμψη

Υπάρχει, λοιπόν, μια πάστα προσώπου που ονομάζεται qasil, ένα βασικό συστατικό στην παράδοση περιποίησης της επιδερμίδας της Ανατολικής Αφρικής από τα φύλλα του δέντρου Zizyphus Spina Christi, γνωστό στη Σομαλία ως «το δέντρο γκοβ». Σε αυτό οφείλεται η τέλεια λάμψη και απαλή επιδερμίδα των γυναικών της Σομαλίας, οι οποίες περιποιούνται το πρόσωπό τους με το qasil εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Qasil - Βότανο σομαλίας

Τα οφέλη του Qasil για το δέρμα

Η πούδρα qasil (πρόκειται για ένα σπάνιο προϊόν, το οποίο, ακόμη, δεν έχει έρθει στη χώρα μας, ωστόσο όσες θέλετε να το προμηθευτείτε για να δείτε τα αποτελέσματά του να το βρείτε online στο εξωτερικό) έχει μια σειρά οφέλη για το δέρμα, όπως το ότι προσφέρει στο δέρμα σας βαθύ καθαρισμό, αφαιρώντας τους ρύπους από το δέρμα του προσώπου σας και κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται καθαρό και φρέσκο.

Η προσθήκη της πούδρας qasil στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το απαλό και ελαστικό δέρμα που πάντα ονειρευόσασταν, ενώ παρέχει όλη την απαιτούμενη ενυδάτωση που διατηρεί το δέρμα σας υγιές και λαμπερό.

Επίσης, λόγω των φυσικών αντιοξειδωτικών που περιλαμβάνει καθαρίζει το δέρμα σας σε βάθος, βοηθώντας σας να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια και την ακμή, ενώ αφαιρεί τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές και κάνει το δέρμα σας πιο λείο.

Έτσι, εάν θέλετε να έχετε φυσικά λαμπερό και υγιές δέρμα, χωρίς να χρησιμοποιείτε προϊόντα του εμπορίου, η πούδρα qasil είναι το κύριο συστατικό για μια σωστή ρουτίνα περιποίησης.

Qasil - Βότανο σομαλίας

Συνδυάστε με κουρκουμά για ακόμη πιο λαμπερά αποτελέσματα

Ο ακατέργαστος κουρκουμάς είναι υγιεινός για το δέρμα, καθώς λειτουργεί ως καλό απολεπιστικό και φωτίζει επίσης τις ουλές ακμής. Γι’ αυτό και το byrdie.com, συστήνει την ανάμειξη του qasil με ένα από τα πιο υγιεινά μπαχαρικά στον κόσμο. Ανακατεύετε με λίγο κουρκουμά για να το χρησιμοποιήσετε ως μάσκα προσώπου, ενώ η προσθήκη ωμού μελιού το μετατρέπει σε πίλινγκ. Φροντίστε, ωστόσο, να χρησιμοποιείτε το qasil για ειδικές περιστάσεις γιατί σας δίνει αυτή την εκπληκτική λάμψη.

Για να δημιουργήσετε αυτήν την δημοφιλή, σπιτική μάσκα που οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν στη Σομαλία, αναφέρει το byrdie.com, αναμείξτε ίσα μέρη από κάθε προϊόν και στη συνέχεια απλώστε την στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη να καθίσει για μερικά λεπτά (πέντε έως 10) και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Το δέρμα σας θα πρέπει να αισθάνεστε απαλό και να φαίνεται πιο ζωντανό.