Στις γιορτές σίγουρα παραφάγατε, ήπιατε περισσότερο, ξενυχτήσατε, καπνίσατε…Με άλλα λόγια, φύγατε από το συνηθισμένο πρόγραμμά σας.

Καιρός, λοιπόν, τώρα να ξαναγυρίσετε στους ρυθμούς σας ακολουθώντας κάποιες οδηγίες ομορφιάς και υγείας, για να «συνέλθετε» από τις καταχρήσεις των γιορτινών ημερών.

Θαμπή επιδερμίδα

Οι υπερβολές με το φαγητό, δυστυχώς, καταγράφονται και στο πρόσωπο. Η επιδερμίδα θαμπώνει, η λάμψη εξαφανίζεται! Γι’ αυτό, λοιπόν, από την επόμενη κιόλας μέρα της γιορτής προσφέρετε στο πρόσωπό σας την παρακάτω φροντίδα:

• Ένα γκομάζ για απολέπιση, που θα ξαναδώσει αμέσως φως στην επιδερμίδα.

• Στη συνέχεια απλώστε ένα φον ντε τεν, που θα αποκαταστήσει τη λάμψη της.

• Για το μακιγιάζ σας προτιμήστε τα ανοιχτά και γλυκά χρώματα, καθώς οι έντονες αποχρώσεις αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά και τονίζουν ακόμα περισσότερο την έλλειψη λάμψης.

• Τελειώστε το μακιγιάζ σας με ένα λαμπερό κραγιόν, που θα κάνει τα χείλη σας να λάμπουν.

Κουρασμένο δέρμα

Η έλλειψη ύπνου, όταν συνδυάζεται με υπερβολές σε οινοπνευματώδη, οδηγεί σε ένα χλομό πρόσωπο το επόμενο πρωί. Τα κόκκινα μάτια και οι μαύροι κύκλοι είναι τα κύρια προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν εκείνη την ώρα. Εκτός από ένα καλό ντεμακιγιάζ, που θα ακολουθηθεί από μια αναζωογονητική λοσιόν για να τονώσει το δέρμα, δεν υπάρχει άλλο «θαυματουργό» φάρμακο.

• Πάνω σε ένα κουρασμένο δέρμα και το καλύτερο μακιγιάζ χαλάει έπειτα από μερικές ώρες. Βάλτε, λοιπόν, λίγο αντισέρν ανοιχτού χρώματος στο κάτω βλέφαρο και μετά περάστε μια σκιά μπεζ χρώματος, για να σβήσετε έτσι κάπως την κοκκινίλα από τα μάτια σας.

• Τελειώστε με λίγη μάσκαρα στις βλεφαρίδες και λιπ γκλος στα χείλη.

Μασάζ και λάδια για τόνωση

Εκτός από το πρόσωπο και ο οργανισμός σας, όμως, έχει επιβαρυνθεί από τις καταχρήσεις των γιορτών. «Καθαρίστε» τον, λοιπόν, αρχίζοντας από την αναπνοή σας:

• Ανοίξτε καλά τα παράθυρα και πάρτε βαθιά ανάσα φουσκώνοντας το θώρακα και μετά την κοιλιά. Έπειτα ξεφυσήξτε αδειάζοντας πρώτα το στήθος και τελευταία την κοιλιά. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές.

Στη συνέχεια αναζωογονηθείτε κάνοντας μασάζ με ένα ειδικό χαλαρωτικό λάδι:

• Κάντε ένα ζεστό μπάνιο. Οι ταλαιπωρημένοι μύες θα χαλαρώσουν κάτω από την επίδραση της θερμότητας. Η χαλάρωση θα είναι ακόμα καλύτερη, αν προσθέσετε τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στο νερό του μπάνιου.

• Για να ολοκληρώσετε τη φροντίδα, βάλτε ένα μπουρνούζι και ξαπλώστε 15 λεπτά.

• Για να καθαρίσει το δέρμα σας, που σίγουρα υπέφερε και αυτό από τη γεμάτη καπνούς ατμόσφαιρα, απλώστε μια μάσκα με βάση άργιλο και αφήστε την 5 λεπτά αν το δέρμα σας είναι ξηρό και 15 αν είναι κανονικό ως λιπαρό. Βγάλτε τη μάσκα και τελειώστε ψεκάζοντας το δέρμα σας με ένα μεταλλικό νερό. Τέλος, απλώστε την κρέμα σας και μη βαφτείτε, για να αφήσετε το δέρμα να αναπνεύσει.

Πηγή: belife.gr