Μπορεί τη μια να τσακώνονται και αμέσως μετά να αγκαλιάζονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα! Το σίγουρο είναι ότι η ζωή με τα αδέρφια δεν είναι ποτέ βαρετή.

Αν προέρχεστε λοιπόν από μεγάλη οικογένεια και έχετε πολλά αδέρφια ή έστω έναν αδερφό ή αδερφή, ίσως να μην έχετε συνειδητοποιήσει πόσο πολύ σας επηρεάζουν σε διάφορους τομείς της ζωής σας. Από τη διαμόρφωση του χαρακτήρα σας μέχρι την απόφαση να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια.

Μπορούν να σας παχύνουν!

Εάν ένας γονέας έχει κάποια κιλά παραπάνω τότε οι πιθανότητες ένα παιδί να πάσχει από παχυσαρκία διπλασιάζονται. Αλλά η έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Mongan αναφέρει πώς όσοι έχουν έναν αδερφό ή αδερφή που είναι παχύσαρκος, τότε οι πιθανότητες να οδηγηθούν κι εκείνοι στην παχυσαρκία πενταπλασιάζονται! Έτσι, αν το βάρος κάποιου παιδιού σας ανεβαίνει επικίνδυνα, προσέξτε το!

Μπορούν επίσης να σας αδυνατίσουν!

Μπορεί η παραπάνω έρευνα να θορυβεί τους γονείς που τα παιδιά τους έχουν κάποια κιλά παραπάνω, ωστόσο μια σουηδική έρευνα υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο: ότι όσοι έχουν αδέρφια έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι. Ο λόγος; Τα αδέλφια παίζουν μεταξύ τους, γεγονός που τους κρατάει σε κίνηση και δεν κάθονται ποτέ πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο baby.gr.