Συζήτηση προκάλεσε μια φωτογραφία που ανάρτησε στα social media η Αυστραλή Ολυμπιονίκης Τόρα Μπράιτ, με την ίδια να προτρέπει τις μητέρες να αποδεχτούν την εκκεντρικότητά τους.

Μια από τις πιο πετυχημένες αθλήτριες του snowboarding, η Μπράιτ ανάρτησε μια φωτογραφία της να θηλάζει τον 10 μηνών γιο της την ώρα που κάνει κατακόρυφο. Η φωτογραφία αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας. «Η μητρότητα απελευθέρωσε κάτι μέσα μου» έγραψε και σημείωσε: «Η προσευχή μου για όλες τις μητέρες, τώρα και στο μέλλον είναι ότι θα ακούγονται. Με σεβασμό, τιμή και θάρρος να ακολουθούν τη διαίσθησή τους».

Τα σχόλια ήταν χιλιάδες στη φωτογραφία όπου η αθλήτρια φοράει μόνο το εσώρουχό της. «Αυτό είναι ένα ισορροπημένο γεύμα», σχολίασε κάποιος, όπως μεταδίδει η Daily Mail. «Θηλασμός παντού, πάντα», έγραψε κάποιος άλλος.

Η Μπράιτ δέχτηκε όμως και επικρίσεις για την προσέγγισή της, με κάποιον να σχολιάζει: «Δεν λέω ότι δεν είναι πανέμορφο. Ο θηλασμός είναι ανάμεσα σε μια μαμά και ένα παιδί. Αυτό όμως παραπάει».

Η ίδια η μητέρα δήλωσε απογοητευμένη για τις επικρίσεις που δέχτηκε, πολλές από τις οποίες προέρχονταν από μητέρες. «Διαβάζοντας κάποια από τα σχόλια στεναχωρήθηκα», έγραψε στο Instagram story της. «Στον δικό μου κόσμο, οι μητέρες πρέπει να στηρίζονται. Να αγκαλιάσουμε την εκκεντρικότητά μας και να βρούμε τη χαρά σε κάθε «σκ@@@ στιγμή της μητρότητας».

«Όλες κάνουμε διαφορετικά πράγματα, δεν είναι σωστό ή λάθος. Η μητρότητα είναι αγνή. Θεωρώ τώρα τον εαυτό μου μια wonder woman γιατί μπήκα στο ιερό κλαμπ των μαμάδων μαζί σας. Τίποτα παρά σεβασμός σε όλες τις μητέρες», σημείωσε ακόμη.