Μία από τις προσωπικότητες που επηρέασε όσο καμία άλλη τις γυναίκες παγκοσμίως, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, χωρίς να προσπαθεί ιδιαιτέρως, αποτελούσε πρότυπο για πολλές από αυτές. Αναφορικά με τη ρουτίνα ομορφιάς της εφάρμοζε κάποια συγκεκριμένα βήματα, τα οποία και σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Αντιηλιακό

Ένα από τα βασικά βήματα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης όλων των γυναικών, που οι ειδικοί διατυμπανίζουν εδώ και χρόνια, είναι η εφαρμογή αντιηλιακού προσώπου οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Το αντιηλιακό είναι απαραίτητο καθώς οι ακτίνες UV και UVA μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα σας, όπως κηλίδες ή κάνοντάς το να φαίνεται ξηρό, οδηγώντας, μάλιστα, και σε φωτογήρανση. Ο ήλιος είναι ο νούμερο ένα λόγος εξαιτίας του οποίου το δέρμα γερνάει πρόωρα. Γι’ αυτό δώστε ιδιαίτερη προσοχή και μην παραλείπετε την χρήση του αντιηλιακού ακόμη και αν περνάτε τις μέρες σας σε εσωτερικούς χώρους. Κάτι που γνώριζε πολύ καλά και η πριγκίπισσα Νταϊάνα και εφάρμοζε σχολαστικά στο πρόσωπό της, σύμφωνα με το περιοδικό «Longevity».

Σωστή ενυδάτωση

Η αρχή του παντός για την δημιουργία ενός επιτυχημένου μακιγιάζ είναι η σωστή και συστηματική ενυδάτωση του δέρματός σας. Επιλέξτε την κρέμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δέρματός σας και μην παραλείπετε να την εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας σε καθημερινή βάση.

Μην ξεχνάτε το ντεμακιγιάζ

Ένας από τους «κανόνες» που πρέπει πάση θυσία να ακολουθείτε πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ είναι να αφαιρείτε πολύ καλά το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας. Οι δερματολόγοι το λένε ξανά και ξανά και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, αν ζούσε σήμερα, σίγουρα θα σας συμβούλευε το ίδιο. Η ίδια φρόντιζε πάντα να καθαρίζει το πρόσωπό της το βράδυ, έτσι ώστε την επόμενη μέρα να έχει μια καθαρή βάση για να εφαρμόσει εκ νέου το μακιγιάζ της.