Οι αλεσμένοι κόκκοι καφέ αποτελούν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και την απολέπιση του δέρματος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, καθώς διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων, προωθώντας τη σφριγηλότητα και τη ζωντάνια του δέρματος.

Αυτό το φυσικό συστατικό είναι ένα από τα πιο ευεργετικά για το δέρμα. Ο καφές βοηθά στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών και εκτός από την απολέπιση, περιέχει θρεπτικά συστατικά που διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο. Από την άλλη πλευρά, οι αλεσμένοι κόκκοι καφέ ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και το λεμφικό σύστημα, ενώ μια καλή απολέπιση με καφέ βοηθά στη μείωση του πρηξίματος των περιοχών, λειτουργώντας αποτελεσματικά σε δέρμα με κυτταρίτιδα ή οίδημα. Επίσης, αποτρέπει την εμφάνιση κιρσών ενεργοποιώντας και πάλι τα μόρια που καίνε το λίπος στο σώμα.

Τα οφέλη του καφέ κατά της κυτταρίτιδας

Ένα από τα κύρια οφέλη του είναι ότι βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, προκαλώντας μια συσφικτική επίδραση στους ιστούς. Το πίλινγκ με καφέ αποτελεί πηγή βασικών αντιοξειδωτικών, ενώ περιέχει, επίσης, βιταμίνες Β1 και Β5, μαγνήσιο και κάλιο. Ένα πίλινγκ με βάση τον καφέ όχι μόνο βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας όταν εφαρμόζεται τοπικά, αλλά μπορεί επίσης να ανοίξει τους πόρους και να προετοιμάσει το δέρμα για βαθύ καθαρισμό.

Πίλινγκ με καφέ για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Τι θα χρειαστείτε για να παρασκευάσετε το σπιτικό πίλινγκ κατά της κυτταρίτιδας με βάση τον καφέ; Τρεις κουταλιές της σούπας καφέ, 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη. Ανακατέψτε τον καφέ με το λάδι καρύδας και τη ζάχαρη μέχρι να πάρετε ένα προϊόν που μοιάζει με κρέμα. Εφαρμόστε το μείγμα στις επίμαχες περιοχές και τρίψτε ελαφρώς με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το μείγμα να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετε με κρύο νερό για να ενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος. Μπορείτε να προσθέσετε 3 κουταλιές της σούπας νερό στο μείγμα για να το κάνετε πιο υγρό.

Συμβουλή: Εφαρμόστε το πίλινγκ μετά το μπάνιο με ζεστό νερό, έτσι ώστε οι πόροι σας να έχουν ανοίξει και η επίδραση του καφέ να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική.