Η επιδερμίδα του προσώπου σας έχει ανάγκη από καθαρισμό, διότι έτσι απομακρύνονται οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, οι λιπαρές εκκρίσεις, το μακιγιάζ, τα νεκρά κύτταρα και τα μικρόβια.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια τονωτική λοσιόν ολοκληρώνεται ο καθαρισμός της επιδερμίδας, οι πόροι επανέρχονται στο φυσιολογικό τους μέγεθος, διεγείρεται η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και αναζωογονείται η επιδερμίδα.

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας βοηθά επίσης και στην καλύτερη απορρόφηση των συστατικών που εμπεριέχουν τα διάφορα καλλυντικά προϊόντα φροντίδας του προσώπου.

Πρέπει πάντα να προσέχετε ώστε ο καθαρισμός να μη μεταβάλλει τον όξινο μανδύα της επιδερμίδας, αλλά ούτε και να την ερεθίζει.

Βήματα… λάμψης

1. Βρείτε τον τύπο του δέρματός σας (κανονική, λιπαρή, ξηρή, ευαίσθητη, μεικτή επιδερμίδα) και φροντίστε να μάθετε τις ιδιαιτερότητές του.

2. Φροντίζετε την επιδερμίδα του προσώπου σας καθημερινά, πρωί και βράδυ.

3. Μη χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα και πολύπλοκους συνδυασμούς.

4. Μη μένετε μόνο στο νερό και το σαπούνι για την αφαίρεση του μακιγιάζ, γιατί δεν αρκούν.

5. Χρησιμοποιείτε πάντα χλιαρό και όχι καυτό νερό.

6. Οι κρέμες προσώπου πρέπει να τοποθετούνται στο πρόσωπο με απαλές κυκλικές κινήσεις (ελαφρύ μασάζ) και πάντα με καθαρά χέρια.

7. Μετά τον καθαρισμό πρέπει το πρόσωπο να ενυδατώνεται με το κατάλληλο προϊόν.

Οι ανάγκες του δέρματος μεταβάλλονται με την ηλικία, την εποχή, την κατάσταση της υγείας σας, τη διατροφή αλλά και την ψυχολογική σας διάθεση.

Στη φαρέτρα της σύγχρονης κοσμετολογίας υπάρχουν άπειρα προϊόντα που μπορούν να ανταποκριθούν στις παραπάνω ανάγκες της επιδερμίδας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι…

Για να είναι το πρόσωπό σας φρέσκο και υγιές, εκτός από τον καθαρισμό του και τη σωστή περιποίησή του, θα πρέπει επίσης να:

• Διατρέφεστε σωστά και ισορροπημένα.

• Πίνετε 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα.

• Αποφεύγετε το πολύ αλκοόλ και το αλάτι.

• Κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες το 24ωρο.

• Προστατεύετε την επιδερμίδα σας –χειμώνα, καλοκαίρι– από τον ήλιο.

• Περιορίσετε το στρες.

• Γυμνάζεστε.

• Ζείτε γενικά υγιεινά.

Πηγή: belife.gr