Τα χείλη είναι πολύ ευαίσθητα στις άγριες καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Το κρύο, ο αέρας, αλλά και η ξηρότητα στην ατμόσφαιρα του σπιτιού μπορούν να είναι μερικοί από τους λόγους που τα χείλη σκάνε και ταλαιπωρούνται. Για να έχετε ζουμερά χείλη όλο το χρόνο, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές!

Μέσα στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα στο σπίτι σας, ειδικά τις στιγμές που καίνε τα καλοριφέρ το χειμώνα. Έτσι, θα αποφύγετε την ξηρή ατμόσφαιρα που ταλαιπωρεί τα χείλη σας. Εναλλακτικά, μια πιο οικονομική λύση είναι να βάλετε μεταλλικά ή κεραμικά δοχεία με νερό πάνω στα σώματα των καλοριφέρ.

Εκτός σπιτιού. Έχετε πάντα μαζί σας ένα ενυδατικό προιόν για τα χείλη και κάντε συχνή χρήση για να τα προστατεύετε από το κρύο και τον αέρα. Επίσης, ιδιαίτερα τις πολύ κρύες ημέρες και όταν φυσάει, καλύψτε το στόμα σας με ένα κασκόλ.

Καλές και κακές συνήθειες. Προσπαθήστε να πίνετε νερό όσο πιο συχνά μπορείτε. Εκτός από όλες τις άλλες ευεργετικές του ιδιότητες, θα ενυδατώσετε τα χείλη σας «εκ των έσω»! Επίσης, Χρησιμοποιείτε καθημερινά κάποιο προϊόν για τα χείλη ή το κραγιόν σας. Αν τα χείλη σας είναι πολύ ταλαιπωρημένα, δοκιμάστε ένα προϊόν με βάση τη βαζελίνη ή το βούτυρο-κακάο. Αποφύγετε να γλύφετε τα χείλη σας, μπορεί να νομίζετε ότι τα βοηθάτε, αλλά όταν φυσάει, το σάλιο επιτείνει το σκάσιμο.