Είναι γεγονός πως όσο αυξάνουν τα χρόνια, τόσο απαραίτητη μοιάζει και είναι η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Και τα 30 είναι το σημείο καμπής, με τις ορμόνες να χάνουν σταδιακά τη ζωτικότητά τους και να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της… παρακμής.

Ταυτοχρόνως, δεν είναι όλα τα προϊόντα ίδια. Ούτε ισχύει η πεποίθηση πως όσα περισσότερα χρησιμοποιούμε, τόσο καλύτερο είναι για το δέρμα. Κάθε άλλο!

Οι δερματολόγοι και οι γκουρού της ομορφιάς έχουν μερικά μικρά μυστικά για την 30άρα που δουλεύουν εξαιρετικά. Το Νο 1; Η ρετινόλη. Το βασικό αντιγηραντικό συστατικό με το οποίο εφοδιάζονται πια τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης, καθώς μειώνει ρυτίδες και περιορίζει στίγματα και σημάδια.

Το δεύτερο βήμα ακούει στη διπλή ρουτίνα περιποίησης. Μία το πρωί και μία το βράδυ δηλαδή, μιας και το δέρμα έχει άλλες ανάγκες κάθε στιγμή. Το πρωί η αντιηλιακή προστασία, ας πούμε, είναι υποχρεωτική. Ενώ το βράδυ τον πρώτο λόγο πρέπει να έχει η αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Μια καλή κρέμα νυκτός δηλαδή.

Το τρίτο βασικό βήμα ακούει στο όνομα «κρέμα ματιών». Ένα κοινό μυστικό που όλοι τονίζουν και η 30άρα δεν πρέπει να παραλείπει ποτέ. Μετά τα 30, καλό είναι να την εφαρμόζουμε και πρωί και βράδυ, για μέγιστη δράση.

Δεν είναι όμως μόνο τα μάτια, καθώς και ο λαιμός μαρτυρεί την ηλικία. Και τον λαιμό τον ξεχνάμε συνήθως. Επιλέξτε ένα skincare προϊόν αποκλειστικά σχεδιασμένο για την περιοχή, που να περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και πολυμερή, για τη σύσφιγξη της επιδερμίδας.

Επίσης, μετά τα 30 τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι σχεδόν απαγορευτικά. Ένα γαλάκτωμα ή έλαιο καθαρισμού είναι προτιμότερο. Όπως είναι και η φειδωλή χρήση του foundation. Αν το χρησιμοποιείτε πολύ, επιλέξτε ένα ελαφρύ προϊόν…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.