Τώρα το καλοκαίρι το ξανθό μαλλί θέλει ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μη χάσει την λάμψη και την ζωντάνιά του με τον ήλιο και το αλάτι.

Διαβάστε πώς θα φροντίσετε τα ξανθά μαλλιά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα τα προστατεύσετε από τον ήλιο, τη θάλασσα και τα εργαλεία στάιλινγκ…

Το τέλειο ξανθό: Το να πετύχεις το τέλειο ξανθό σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Τώρα όμως το πέτυχες και αυτό που θέλεις είναι να διατηρήσεις το χρώμα σου ζωντανό, ζωηρό. Το σαμπουάν είναι η αρχή για να το πετύχεις.

Καλά θα κάνεις να διαλέξεις ένα ειδικό σαμπουάν για ξανθά βαμμένα μαλλιά (αν είναι βαμμένα) που θα φυλακίσουν το χρώμα και δεν θα αφήσουν το ξανθό σου να ξεθωριάσει ή να κιτρινίσει. Ένα τρικ είναι να βάλεις πριν λουστείς λίγο σαμπουάν στα σημεία του κεφαλιού σου που φαίνεται να έχουν χάσει το χρώμα τους και μετά το λούσιμο θα δεις μεγάλη διαφορά.

Στάιλινγκ:
Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι καλό θα ήταν να αφήσεις το πιστολάκι μαλλιών και το ισιωτικό στη θέση τους και να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά. Μόλις βγεις από το μπάνιο, σκούπισέ τα καλά με μια πετσέτα και άφησέ τα να στεγνώσουν ελεύθερα.

Αν θέλεις οπωσδήποτε να δώσεις άλλο στιλ από το φυσικό σου, τα ρόλεϊ είναι μια πολύ καλή λύση για να δώσεις κλίση αλλά και όγκο. Επιπλέον έτσι θα πετύχεις την ανάλαφρη μπούκλα που πάντα ήθελες. Μην ξεχνάς ότι ο θερμός αέρας που βγαίνει από το πιστολάκι προκειμένου να τα στεγνώσει είναι ότι χειρότερο για την ποιότητα της τρίχας.

Μπάνιο σε πισίνα: Το χλώριο της πισίνας, όπως είναι λογικό, δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά. Καλό είναι να ξεπλύνεις πολύ καλά τα μαλλιά σου πριν βουτήξεις στην πισίνα.

Επιπλέον, τώρα είναι η ώρα να χρησιμοποιήσεις τα προϊόντα που υπόσχονται να διατηρήσουν το χρώμα των μαλλιών.

Προστασία από τον ήλιο: Ο ήλιος δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα ξανθά σου μαλλιά, που εννοείται ότι θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση με την έκθεση τους σε αυτόν. Φόρεσε ένα καπέλο για να προστατεύεις τα μαλλιά σου από τις ηλιακές ακτίνες ή ένα σκουφάκι στην πισίνα. Επένδυσε στο αντηλιακό σπρέι μαλλιών και μην το ξεχνάς κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα όχι μόνο για να διατηρήσεις το χρώμα σου αλλά και για να προστατεύσεις την τρίχα σου.

Πηγή: womenonly.gr