Τέσσερις διαφορές των νέων γονιών από τους παλαιότερους

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που τα κάνουν πολύ σωστά


ΓΥΝΑΙΚΑ
18:40
31/01/2018
Τέσσερις διαφορές των νέων γονιών από τους παλαιότερους
1
loading

Οι γονείς του σήμερα είναι πολύ διαφορετικοί από τους γονείς παλαιότερων εποχών και παρά το γεγονός ότι εύκολα κατηγορούνται για υπερπροστατευτικότητα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που τα κάνουν πολύ σωστά:

Δίνουν σημασία στα συναισθήματα των παιδιών τους: Ενώ οι παλαιότεροι έλεγαν «τι ανάγκη έχεις εσύ, παιδί είσαι», οι σύγχρονοι γονείς αναγνωρίζουν ότι τα παιδιά τους μπορεί να νιώθουν άγχος, ανασφάλεια ή φόβο και τα βοηθούν να γνωρίσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους.

Είναι πρόθυμοι να μάθουν: Οι σύγχρονοι γονείς διαβάζουν, ενημερώνονται, πηγαίνουν σε σχολές γονέων και γενικά είναι πρόθυμοι να απευθυνθούν σε ειδικούς και να ζητήσουν βοήθεια για το καλό του παιδιού τους.

Συνδέονται ουσιαστικά με τα παιδιά τους: Ακόμα και οι γονείς που εργάζονται πολλές ώρες, προσπαθούν να βρίσκουν χρόνο για να παίξουν με το παιδί τους, να του διαβάσουν και να επικοινωνήσουν ουσιαστικά μαζί του.

Παραδέχονται τα λάθη τους: Παλαιότερα οι γονείς ήταν σχεδόν «αυθεντίες» που δεν επέτρεπαν στα παιδιά τους να αμφισβητήσουν οποιαδήποτε απόφασή τους. Σήμερα οι νέοι γονείς παραδέχονται τα λάθη τους και δε διστάζουν να ζητήσουν συγνώμη από τα παιδιά τους, όταν σφάλουν.

Περισσότερα θέματα για γονείς και παιδιά στο mother.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Σακης5222

    5 ειναι....
    Παλια τα παιδια ειχανε μαμα και μπαμπα!!!
    Τωρα μπορεις να δεις μπαμπα και μαμα αλλα με την διαφορα ο ενας απο τους 2 να παιζει τον ρολο της μαμας δηλαδη ή και το αντιθετο να παιζει δηλαδη μια απο τους 2 τον ρολο του μπαμπα.!!!!
    Ναι ξερω για πολλους ειναι φυσιολογικο αυτο εγω ειμαι παραλογος και ομοφοβικος....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει