Το μόνιμο μακιγιάζ είναι μία τεχνική που βοηθά στην αλλαγή της εξωτερικής εικόνας. Για τις περισσότερες γυναίκες μάλιστα αποτελεί την ιδανική λύση που τις απαλλάσσει από το καθημερινό μακιγιάζ. Κάποιες πάντως πιστεύουν ότι είναι το «κλειδί» ώστε να καλύψουν μια ανατομική ατέλειά τους. Έτσι, η αισθητική τελειοποίηση γίνεται με τη βοήθεια του μόνιμου μακιγιάζ.

Όμως, πριν καταλήξετε ότι θα το εφαρμόσετε, είναι προτιμότερο να ζητήσετε ένα ραντεβού γνωριμίας ούτως ώστε να δείτε και να μιλήσετε από κοντά με τον άνθρωπο που θα σας το εφαρμόσει. Πρέπει επίσης να ελέγξετε εάν ο χώρος εργασίας είναι πεντακάθαρος. Αξίζει επίσης να ζητήσετε φωτογραφίες της δουλειάς του ή να δείτε από κοντά κάποια πελάτισσά του.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε κάποιο δοκιμαστικό, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε για παράδειγμα το σχήμα φρυδιού που θα έχετε μετά τη συνεδρία. Ρωτήστε, όταν φτάσετε στο κόστος, αν η τιμή είναι τελική και περιλαμβάνει τις συνεδρίες που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του αποτελέσματος. Ρωτήστε πόσες συνεδρίες απαιτούνται μέχρι την ολοκλήρωση του αποτελέσματος. Ενημερωθείτε σε ποιες περιπτώσεις δεν επιτρέπεται να κάνετε μόνιμο μακιγιάζ.