Εμπνευστείτε από τις ανεξάντλητες θεραπευτικές ιδιότητες της φύσης και της αρωματοθεραπείας και εφόσον ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για να βελτιώσετε αποτελεσματικά την ενέργεια του χώρου αλλά και του σώματός σας αναζητήστε μια «στρατιά» από ευεργετικά αιθέρια έλαια, υπερσυμπυκνώματα φυτών, με βιολογική, κατά προτίμηση, σύνθεση.

1. Για να αισθανθείτε ευεξία βάλτε στην beauty list της νέας σεζόν τα αιθέρια έλαια από πορτοκάλι, λεμόνι ή περγαμόντο.

2. Προσοχή, μόνο στην περίπτωση που πρόκειται άμεσα μετά τη χρήση του να εκθέσετε την επιδερμίδα σας στον ήλιο αποφύγετε την επιλογή του περγαμόντο καθώς αυξάνει την φωτοευαισθησία του δέρματος.

3. Για φρεσκάδα και ανανέωση στραφείτε σε αιθέρια έλαια από δυόσμο, δενδρολίβανο, μέντα και ευκάλυπτο.

4. Για μια 100% αισθησιακή ατμόσφαιρα χρησιμοποιήστε εναλλακτικά κανέλα, σανταλόξυλο, ylang-ylang και τριαντάφυλλο.

5. Για να λειτουργήσουν τα αιθέρια έλαια ως αποσμητικό χώρου εκτός από το να τα χρησιμοποιήσετε στην ειδική συσκευή «ποτίστε» ένα μικρό κομμάτι από βαμβακερό ύφασμα και ακουμπήστε το στο καλοριφέρ.

6. Για μια all day αίσθηση χαλάρωσης βάλτε στην τσάντα σας ένα αιθέριο έλαιο από λεβάντα και απλώστε ελάχιστες σταγόνες στο σημείο όπου χτυπά ο σφυγμός.

7. Μην χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

8. Για επιπλέον ενυδάτωση αλλά και μια απολαυστική αίσθηση μεταξένιας απαλότητας στα χέρια επιλέξτε το χαμομήλι που έχει καταπραϋντικές ιδιότητες.

9. Κάντε focus στις οδηγίες κάθε αιθέριου ελαίου καθώς καλείστε να είστε ακριβείς στο αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 4 σταγόνες από το προϊόν ή 5.

10. Η διάρκεια ζωής κάθε αιθέριου έλαιο συνδέεται άμεσα με τον τρόπο φύλαξής του. Πρέπει να προστατεύεται από το φως του ήλιου και γενικά το φιαλίδιο όπου φυλάσσεται να είναι σκουρόχρωμο και γυάλινο.

Πηγή: myself.gr